Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 4:5Chomutov uspěl v přestřelce a zachránil se v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Smejkal 0 : 1
11. Nahodil 1 : 1
25. Knot 1 : 2
27. Vondrka 1 : 3
41. Orsava 2 : 3
44. Najman 3 : 3
46. Sklenář 3 : 4
51. Huml 3 : 5
60. Eminger 4 : 5
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 4. kole skupiny o umístění v extralize v Mladé Boleslavi 5:4 a definitivně se zachránili. Dvanáctým Pirátům k tomu stačil i bod či jakákoliv ztráta Jihlavy doma s Litvínovem, s kterým Dukla prohrála 0:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Svěřenci Vladimíra Růžičky se zachránili v extralize.

Článek

Mladá Boleslav nastoupila bez řady opor a v brance s devatenáctiletým extraligovým debutantem Grohem, se sedmi beky a jen devíti útočníky. Chomutov vstoupil do utkání lépe a ve čtvrté minutě se dostal do vedení v přesilové hře. Hned po 13 vteřinách potrestal Orsavovo vyloučení Smejkal, který se dostal k dorážce po Koblasově střele a natřikrát překonal Groha.

Bruslařský klub opověděl v polovině první třetiny, kdy se Nahodil snažil v přečíslení přihrát, ale puk se od bránícího Szathmáryho k němu vrátil a mladoboleslavský útočník zakončil nad Lukešův pravý beton. Domácí se pak ubránili při Nahodilově trestu a v 19. minutě po kombinaci s Lencem byl blízko obratu Najman, ale nestihl dobře zakončit.

Ve druhé třetině Piráti rozhodli o osudu utkání. Ve 25. minutě se dostal do úniku Vondrka, který sice Groha nepřekonal, ale z dorážky doklepl puk do prázdné branky Knot. Za dvě minuty dostal prostor před Grohem Vondrka a tentokrát se zakončením uspěl. Ve 33. minutě mohl odpovědět Lenc při přečíslení domácích, ale z ideální pozice minul branku.

Úvod třetí třetiny vyšel Mladé Boleslavi. Hned po 31 vteřinách z levé strany od mantinelu překonal Lukeše Orsava. Za tři minuty se šikovně uvolnil na pravém kruhu Najman a vyrovnal. V 17. extraligovém zápase si připsal premiérovou trefu.

Pirátům ale vrátil vedení ve 46. minutě po ideální přihrávce útočníka Růžičky Sklenář, který překonal Groha zblízka. V polovině závěrečné části pojistil náskok hostů střelou z pravého kruhu Huml. Za domácí už jen zkorigoval stav pět sekund před koncem v přesilové hře Eminger.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 4:5 (1:1, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 11. Nahodil (J. Říha, Orsava), 41. Orsava (Kurka, Kotvan), 44. Najman (Lenc, P. Kousal), 60. Eminger (Orsava, Urban) - 4. Smejkal (Koblasa), 25. Knot (Vondrka), 27. Vondrka (Knot, Smejkal), 46. Sklenář (V. Růžička ml., Dietz), 51. Huml (Valach, Trefný). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Jindra, Polonyi. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 1089.
Mladá Boleslav: Groh - Kurka, Kotvan, Hrdinka, Eminger, J. Říha, Dlapa, Bernad - Volf, Nahodil, Orsava - Flynn, Urban, Pacovský - P. Kousal, Najman, Lenc. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Chomutov: Š. Lukeš - Knot, Dietz, Valach, Trefný, Szathmáry, J. Mrázek, Grman - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - Hlava, Štovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno