Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 1:3Chomutov i potřetí v sezóně vyhrál v severočeském derby na ledě Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Skokan 0 : 1
26. Knot 0 : 2
35. Šťovíček 0 : 3
60. Mikúš 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova vyhráli ve skupině o umístění na 11. až 14. místě v extralize v Litvínově 3:1, na ledě Vervy tak uspěli i ve třetím utkání v sezoně. Gólem a asistencí se na výhře Pirátů podílel útočník Marek Šťovíček. Osmnáctiletý gólman Dominik Pavlát přišel o čisté konto až 36 sekund před koncem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovští hráči se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hosté se na Stadiónu Ivana Hlinky představili v sestavě s juniorským brankářem Pavlátem, který v extralize nastoupil poprvé od začátku zápasu. První velkou šanci však musel likvidovat jeho protějšek Petrásek, jehož v 7. minutě prověřil Lauko.

O dvě minuty později se Piráti dostali do vedení. Valachovu přihrávku přetavil v gól nadvakrát zakončující Skokan. Domácí sice drželi se soupeřem krok v počtu střel, gólově se však podruhé opět prosadil Chomutov.

Svěřenci trenéra Růžičky sice neproměnili první přesilovou hru, v 26. minutě ale skóroval obránce Knot. Poté domácí hráči přečkali dvojnásobné oslabení, v pokračující klasické početní výhodě ale zvýšil na 3:0 Šťovíček.

Chomutov následně bez větších problémů dovedl duel do vítězného konce a potvrdil tak pravidlo, že vzájemné zápasy těchto týmů v sezóně vyhrávají hosté. Necelé dva tisíce diváků v závěru alespoň trochu potěšil Mikúš, který po Trávníčkově přihrávce připravil Pavláta o premiérové čisté konto. Slovenský útočník snížil na 1:3 při přesilovce hostů.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 60. J. Mikúš (Trávníček, Šesták) - 9. Skokan (Vantuch, Valach), 26. Knot (Smejkal, Šťovíček), 35. Šťovíček (Koblasa, Valach). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 5:1, navíc Havel (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1826.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Iberer, Čutta, Baránek, Gula, Šesták, L. Doudera - Jícha, V. Hübl, F. Lukeš - Marek Růžička, Řehoř, Trávníček - M. Hanzl, Válek, Jurčík - J. Černý, J. Mikúš, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Chomutov: Pavlát - Knot, Dietz, Valach, Trefný, Grman, Mrázek, L. Chalupa - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Vantuch, Poletín - Havel, Smejkal, Lauko - Hlava, Štovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: