Hlavní obsah

Musíme zlepšit přesilovky, nabádá karlovarský lídr Skuhravý

Litvínov

Nebyl to úspěšný vstup do baráže, ale bojuje se dál. V tomto duchu hodnotili trenéři i hokejisté karlovarské Energie úvodní vystoupení mužstva na litvínovském ledě. „Musíme hlavně zlepšit přesilovky,“ mínil 39letý útočník a nejzkušenější hráč Západočechů Václav Skuhravý, který je lídrem týmu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Peter Jánský z Litvínova (vlevo) a Václav Skuhravý z Karlových Varů v souboji během utkání 1. kola baráže o hokejovou extraliga.

Článek

V čem vidíte hlavní příčinu vaší porážky v Litvínově?

Do páté minuty jsme měli dvě vyloučení, soupeř hned náš první faul potrestal. Ve druhé třetině jsme si dali smolný druhý gól. Řekli jsme si, že to přesto zkusíme, ale namazali jsme domácím na třetí gól. Podařilo se nám jen korigovat. Nevytvořili jsme si ani závěrečný tlak, Litvínov dobře bránil.

Naopak vám se v přesilovým hrám nedařilo.

Hráli jsme sedm přesilovek, ale ne vůbec dobře. Pár střel tam bylo, jenže bez úspěchu. Nedat z takového počtu přesilových her ani gól, s tím se těžko vyhrává. Víme, co musíme zlepšit.

V čem je baráž specifická oproti WSM ligy?

Je to jiná soutěž, než extraliga nebo WSM liga. Začalo se od nuly. Venku jsme prohráli, v pátek hostíme Jihlavu a chceme se na zápas lépe připravit. Zatím mě nic nepřekvapilo, baráž je vyrovnaná a všichni mají stejnou šanci.

Nyní vás čeká Dukla Jihlava, která porazila Kladno (4:0). Jak těžký bude tento duel?

Samozřejmě si uvědomujeme, že nás čeká proti Jihlavě důležité utkání. Jdeme do něj bez bodového zisku, není to ideální situace. Ale je před námi ještě jedenáct zápasů. Každý z nich musíme odmakat.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec