Hlavní obsah

V NHL Jágra střežil, teď se proti němu postaví v baráži

Litvínov

Po čtyřech letech se v ostrém soutěžním zápase potkají hokejisté Litvínova a Kladna. A to v rámci druhého kola baráže o extraligu na kladenském ledě. Páteční zápas bude mít výjimečný nádech hned z několika důvodů. V roli soupeřů se představí známé hokejové postavy obou klubů i celého českého hokeje.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zraněný útočník Jaromír Jágr na střídačce Kladna během utkání baráže o hokejovou extraligu.

Článek
Fotogalerie

Vůbec poprvé dojde ke střetnutí olympijských vítězů, mistrů světa a někdejších spoluhráčů nejen z reprezentace, ale i ze zámořské NHL, Jiřího Šlégra a Jaromíra Jágra. Právě urostlý Šlégr platil během angažmá v Pittsburghu za Jágrova ochránce, nyní je předsedou představenstva, šéfem realizačního týmu a hlavním koučem Litvínova. Jágr z pozice majitele kladenského klubu radí momentálně Rytířům ze střídačky. Právě tito dva muži budou zřejmě nejvíc v centru pozornosti.

„Soustředíme se sami na sebe, abychom podali co nejlepší výkon. Nebudu se dívat na soupeřovu lavičku, jestli tam Jarda je nebo ne. Máme hlavní cíl, spojený se záchranou extraligy," vyjádřil se Jiří Šlégr už po zápase Litvínova s Karlovými Vary.

Litvínovský šéf hrál za reprezentaci společně i s nynějším kladenským trenérem Pavlem Paterou a dokonale se zná i s dalším koučem Středočechů Miloslavem Hořavou. Pikantní je fakt, že zkušený stratég Hořava byl v roce 2015 významným členem trenérského týmu Litvínova při zisku mistrovského titulu v extralize. A v roli litvínovského hráče a stěžejní osobnosti klubu při cestě ke zlatu vystupoval i tehdejší bek Jiří Šlégr. Za Kladno nastupuje útočník Miloslav Hořava mladší, který ještě do poloviny letošní sezóny působil v Litvínově.

„Do Kladna se netěším. Jen si přeji, ať jsme co nejdříve zachránění. Doufám, že vyhrajeme. Neřeším ani Jaromíra Jágra," říká litvínovský brankář Michael Petrásek. „V Kladně ale mám nejlepšího kamaráda a parťáka Davida Tůmu. Hrál jsem s ním za prvoligové Ústí nad Labem, stejně jako s Janem Klozem," připomněl své bývalý spoluhráče.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec