Hlavní obsah

Hokejisty Zlína nakonec v extralize se Svobodou povede i Hamrlík

Zlín
Aktualizováno

Hokejisty Zlína povedou v extralize společně s hlavním trenérem Robertem Svobodou asistenti Martin Hamrlík a Jiří Šolc. Bývalý obránce klubu Hamrlík po skončení sezóny avizoval, že ze zdravotních důvodů u týmu pokračovat nebude, nakonec ale své rozhodnutí změnil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Zlína se radují z vítězství - ilustrační foto.

Článek

"Těší mě, že jsme se dohodli na pokračování spolupráce s dosavadní trenérskou dvojicí včetně Martina Hamrlíka, který se rozhodl dále pokračovat i přes zdravotní problémy. Sezóna byla po sportovní stránce povedená a trenéři na tom měli velkou zásluhu," uvedl na klubovém webu generální manažer Martin Hosták.

Svoboda i Hamrlík podepsali nové roční smlouvy. Realizační tým rozšíří jednatel klubu a sportovní manažer Šolc, brankáře bude mít i nadále na starosti Richard Hrazdira.

Padesátiletý Svoboda s o šest let mladším Hamrlíkem působí na zlínské střídačce společně od listopadu 2016, kdy nahradili odvolaného Rostislava Vlacha a Juraje Juríka. V první sezóně se jim podařilo Berany bez větších problémů zachránit v soutěži, v aktuálním ročníku poté tým postoupil do předkola play off, ve kterém prohrál s Olomoucí.

"Přes prognózy před zahájením sezóny jsme bojovali až do posledního kola o šestou příčku. Předkolo s Olomoucí se nám úplně nepovedlo, ale i tak si trenéři zaslouží pochvalu za povedený ročník. Hráli jsme atraktivnější hokej v pohybu s aktivním napadáním, což je moderní trend, a určitě v něm budeme chtít pokračovat," dodal Hosták.

Reklama

Související témata: