Hlavní obsah

Musíme urvat tři body, burcuje Jurčík před zápasem ve Varech

Litvínov

Přímým soubojem o průběžné druhé místo v tabulce hokejové baráže bude páteční duel hokejistů Litvínova na ledě Karlových Varů. Týmy do něj nastoupí v rozdílném rozpoložení. Karlovarská Energie je povzbuzena výhrou nad Kladnem v minulém kole, naopak hráči HC Verva mají co napravovat po dvou zápasech bez bodového zisku. „Potřebujeme urvat vítězství,“ burcuje litvínovský útočník Ondřej Jurčík před podkrušnohorským derby.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vlevo Ondřej Jurčík z Litvínova a vpravo David Kajínek z Jihlavy.

Článek

Jak zatím hodnotíte vývoj baráže z pohledu Litvínova?

Máme šest bodů, ale jen z prvních dvou kol. Pak přišly dvě porážky za sebou. Nesmíme se už ohlížet za tím, co bylo. Musíme uspět ve Varech.

V čem zpětně vidíte příčiny dvou litvínovských nezdarů v zápasech s Duklou Jihlava?

Jednak je to těžký soupeř, což jsme poznali už přímo v extralize. Nechci rozebírat obě barážová utkání s Duklou, ale je jasné, že hraje dobře do obrany. Možná jsme Jihlavské přestříleli, přesto jsme nedali víc gólů než jejich hráči, proto jsme prohráli.

Stejně jako v dlouhodobé části sezóny jsou i v baráži jazýčkem na vahách přesilovky, že?

Ano, minule jsme doma ztratili v oslabení nerozhodný stav kvůli velkému počtu vyloučených hráčů. Provází nás to celou baráž. Nesmíme soupeři lehce darovat vedení v zápase. Při vlastní přesilovce často střílíme, ale puky lítají vedle brány, kterou netrefíme nebo tečujeme rány mimo. Prostě se nám nedaří pořádně skórovat.

Čeho se musíte především vyvarovat?

Zbytečných faulů hokejkou, bylo tam z naší strany i moc zákroků s podražením. Chceme, aby nám protihráč neujel. A možná takové situace vyplývají i z nešikovnosti a přemíry snahy, nevím... Máme na čem pracovat.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín