Hlavní obsah

Stáli při nás všichni svatí, oddechl si kladenský trenér Patera

Litvínov

Hokejisté Kladna prožili v baráži o extraligu báječné tři dny. Po pátečním skalpu Dukly Jihlava zdolali i druhého extraligového zástupce v prolínací soutěži, když si odvezli tři body z Litvínova po vítězství 2:1. A zároveň předstihli svého severočeského soka v tabulce. Naopak litvínovský celek ztratil druhou příčku a hodně si zkomplikoval situaci v boji o udržení mezi elitou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce Kladna během zápasu s Litvínovem.

Článek

„Stáli při nás všichni svatí," oddechl si kladenský trenér Pavel Patera po nečekané výhře. „Vděčíme za body i brankáři Cikánkovi, který předvedl spoustu skvělých zákroků. Ale kluci makali v obraně i v útoku, prostě bojovali nadoraz. První dvě třetiny jsme přestáli se štěstím. Byla tam ale enormní snaha, která nakonec vedla ke šťastnému vítězství," líčil Patera.

Kladno nabírá herní tempo. „První zápas v baráži jsme se jen rozkoukávali, druhé kolo s Litvínovem už bylo lepší. Momentálně to je slušné, sbíráme body a soutěž je značně vyrovnaná. Ve druhé půlce se začíná prakticky znovu. Bodové rozdíly jsou minimální. A nemá cenu říkat, jestli jsme teď spokojení, nebo ne. V úterý jedeme do Jihlavy a chceme pokračovat v úspěšných výsledcích," zamyslel se trenér Rytířů.

Bez známky emocí odcházel z kladenské střídačky přes ledovou plochu do šatny majitel klubu Jaromír Jágr, který se stal vděčným objektem i litvínovských fanoušků. Ti se s ním fotili přímo v útrobách stadiónu, kdy Jágr prokázal velkou trpělivost, byť chtěl nejprve pogratulovat svým hráčům k vítězství. Z kabiny Středočechů pak zněla na jeho adresu jen pochvalná slova. „Jaromír Jágr nám má pokaždé co říci, předává cenné postřehy a zkušenosti," řekl mladý útočník Adam Kubík, střelec vítězného gólu.

Stránský: Dáváme málo gólů

Rozpaky panovaly na litvínovské straně. „Dáváme málo gólů," zlobil se asistent trenéra Darek Stránský. „To je jednoznačný důvod, proč jsme klesli na čtvrté místo. A bez produktivity nelze uspět. Navíc jsme ve třetí třetině udělali chybu, kterou soupeř potrestal. Dovolili jsme Kladnu, aby Kubík jel sám na bránu. Už jsme se nevzchopili a za chvíli bylo po zápase," kroutil hlavou Stránský.

Rovněž hráči těžko chápali výpadek ze závěru zápasu. „Nemůže se stát, že šest minut před koncem necháme soupeřova útočníka, aby se středem hřiště dostal až před našeho brankáře. Tenhle moment rozhodl," uvědomoval si litvínovský forvard František Lukeš osudový kiks, který předcházel Kubíkovu gólu do Petráskovy sítě. Lukeše pramálo těšilo, že vstřelil jedinou branku svého týmu.

Výchozí pozice pro druhou část baráže není pro Litvínov ideální. „Máme před sebou hodně práce. Musíme vyhrávat doma a přivézt nějaké body z venku," nastínil Stránský cestu, která by měla vést k uhájení extraligové příslušnosti.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec