Hlavní obsah

Jihlava - Karlovy Vary 1:2Jihlava vyšla podruhé za sebou naprázdno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Flek 0 : 1
17. Plutnar 0 : 2
18. Diviš 1 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 6. kole baráže o extraligu na ledě Jihlavy 2:1. Dukla vyšla naprázdno podruhé za sebou poté, co bodovala ve čtyřech úvodních duelech, z nichž tři vyhrála. Přesto i nadále vede tabulku. Zápas rozhodla trefa obránce Michala Plutnara, který v 17. minutě zvyšoval na 2:0, Richard Diviš sice brzy snížil, ale další gól už nepadl.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Zleva Petr Straka z Jihlavy a Ondřej Beránek z Karlových Varů při potyčce.

Článek

Karlovarští sáhli ke změně v brankovišti, kde týmovou jedničku Novotného nahradil Závorka. Ten se ale osvědčil a zahřál se hned v páté minutě, kdy v první šanci Dukly vyrazil střelu Hubáčka z mezikruží.

Jenže to bylo ze strany dosud extraligového týmu na dlouhé minuty všechno. Hosté šli do vedení na konci osmé minuty, kdy Kořenáře propálil Flek. Západočeši působili na Vysočině o poznání živějším dojmem. A mohli přidat i další branky, ale zvýšit náskok se jim povedlo až necelé čtyři minuty před přestávkou, kdy z ostrého úhlu od pravého hrazení prostřelil jihlavského brankáře Plutnar.

Dukla se dostala do hry při 70 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce, kterou využil už po půl minutě Diviš a vstřelil kontaktní trefu. V prostřední části Dukla herně srovnala krok, ale největší šanci poslat svůj tým opět do dvoubrankového trháku měl hostující Stloukal, který jel ze strany sám na Kořenáře, ten ale jeho střelu mezi betony kryl.

Na začátku 46. minuty mohl vyrovnat jihlavský zadák Kajínek, jenže jeho střela se odrazila od horní tyčky mimo karlovarskou branku. Hosté ve třetí třetině bránili už od středního pásma a Dukla jen nahazovala puky bez náznaku gólové příležitosti.

Ani v závěru si Jihlavští nedokázali vytvořit tlak, natož brankovou příležitost. Necelou minutu před koncem Jihlava odvolala brankáře, ale ani v šesti vyrovnat nedokázala. Naopak 11 vteřin před koncem základní hrací doby trefili hosté tyč prázdné jihlavské branky.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Diviš (Skořepa) - 8. Flek (T. Rachůnek, Šafář), 17. Plutnar (Kohout, Tuominen). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4, navíc Jiránek (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5189.
Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Kajínek, Šidlík, Váňa, J. Zdráhal - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - Rabbit, M. Hlinka, Anděl - D. Čermák, R. Hubáček, F. Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Karlovy Vary: Závorka - Šenkeřík, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Tuominen, O. Beránek - Gríger, Skuhravý, Vrdlovec - Šik, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice