Hlavní obsah

Je to o jednom zápase a můžeme být výš, uvažuje litvínovský Lukeš

Litvínov

Baráž o hokejovou extraligu vstupuje do své druhé poloviny. A možná trochu nečekaně má aktuálně nejhorší výchozí pozici dosud stále extraligový Litvínov. Ze čtvrtého místa ale ztrácí na vedoucí Duklu Jihlava jen dva body. Hodně proto mohou naznačit zápasy úterního 7. kola, v němž se střetne Litvínov s Karlovými Vary a Jihlava s Kladnem. „Pořád je to otevřené,“ říká litvínovský útočník František Lukeš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovští hokejisté František Gerhát (vlevo) a František Lukeš se radují z gólu, uprostřed kladenský brankář Lukáš Cikánek.

Článek

Právě na tohoto hráče v severočeském klubu velmi spoléhají. V týmové, a tudíž i extraligové kronice je zapsaný jako střelec rozhodujícího gólu Litvínova v sedmém finále při zisku mistrovského titulu na jaře 2015. Tentokrát bojuje i se svými spoluhráči o uchování nejvyšší soutěže. V probíhajícím ročníku už vstřelil v odehraných 54 zápasech v součtu základní části, skupiny o umístění i šesti kolech baráže 14 branek a přidal 28 asistencí. Přitom vynechal kvůli zranění jedenáct utkání.

„Tabulka baráže dovede být ošidná. V sobotu jsme ještě byli druzí, po nedělním kole až čtvrtí. Prostě je to o jednom zápase a všechno se může měnit. Potřebujeme v úterý doma porazit Karlovy Vary a bude to snad zase jiné," podotkl zkušený forvard k dramatickému vývoji barážového seriálu.

Domácí nezdar s Kladnem (1:2) jej hodně zarmoutil. „Strašně mě to štve. Nechci mluvit sprostě. Vytvoříme si spoustu šancí a nedáme góly. Kladno bylo v ten den úplně tragické, přesto jsme s ním měli problémy," hořekoval Lukeš, jenž zaznamenal jedinou branku svého týmu.

Litoval nejen ztráty tří bodů, ale i herních nedostatků. „Samozřejmě jsme se dostali do nepříjemné situace. Přitom si myslím, že jsme nehráli vysloveně špatný zápas, jenom koncovka byla strašná. Žádný tlak necítíme, o tom to není. Když z pěti střel v přesilovce netrefíme ani jednou branku, tak se nedá vyhrát," rozhodil rukama Lukeš. „Tohle musíme zlepšit," vytkl jasný cíl.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Litvínov 12 27 : 27 20
2 Karlovy Vary 12 30 : 24 20
3 Jihlava 12 29 : 25 19
4 Kladno 12 17 : 27 13

Reklama

Související témata: