Hlavní obsah

Pešán zaplatil 50 tisíc, takže dál může trénovat

Praha

Hrozilo mu, že se nebude smět postavit na střídačku ani vykonávat jakoukoliv jinou činnost v extraligovém hokeji. Trenér hokejistů Liberce Filip Pešán totiž ve stanoveném měsíčním termínu neuhradil padesátitisícovou pokutu, kterou mu disciplinární komise vyměřila za zasažení čárového rozhodčího Václava Hanzlíka plastovou lahví v utkání závěrečného kola základní části soutěže na ledě Vítkovic. Necelý týden po vypršení termínu ale Pešán závazek splnil, a tak mu šéf disciplinárky Karel Holý trest zákazu činnosti zrušil.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér hokejistů Liberce Filip Pešán.

Článek

Pešán bezprostředně po udělení pokuty podal proti rozhodnutí odpor, s nímž ale neuspěl. Disciplinární komise se totiž neztotožnila s jeho tvrzením, že rozhodčího zasáhnout nechtěl a ani nezasáhl. Proto padesátitisícový flastr dál platil a kouč Bílých Tygrů ho musel do minulého pátku uhradit.

To ve stanoveném termínu neučinil, a tak mu disciplinární komise zastavila činnost. Šlo však jen o formalitu, neboť pro Tygry už sezóna po čtvrtfinálovém vyřazení od Hradce Králové skončila. Dnes navíc Pešán závazek splnil, takže v nadcházející sezóně dál může vést hokejový Liberec, se kterým na konci března podepsal novou smlouvu.

Platit musí Jihlava, Plzeň a obránce Nedomlel

Dohromady 25 tisíc korun musí z rozhodnutí disciplinárky uhradit Jihlava za nesportovní chování fanoušků resp. porušení povinností pořadatelské služby. Za použití pyrotechniky v sektoru domácích fanoušků po zápase s Kladnem (27. března) zaplatí Dukla 10 tisíc, za vhazování mincí na ledovou plochu v duelu s Litvínovem (1. dubna) 15 tisíc.

Za chování svých příznivců je trestána i Plzeň. V prvním semifinálovém utkání série play off s Brnem příznivci Indiánů vhazovali ve druhé a třetí třetině na led předměty. Vzhledem k tomu, že šlo o druhé podobné provinění v probíhající sezóně, uložil Holý Západočechům pokutu 5 tisíc.

O patnáct set víc musí za nerespektování rozhodnutí orgánu extraligy uhradit obránce Mladé Boleslavi Richard Nedomlel. Ve stanoveném termínu totiž neuhradil pokutu ve výši 10 procent základní měsíční odměny za bitku v utkání s Jihlavou (6. března).

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec