Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 1:3Poslední Litvínov vyhrál v Kladně a polepšil si v boji o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Přikryl 1 : 0
12. Lukeš 1 : 1
26. Baránek 1 : 2
35. Lukeš 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v 8. kole baráže o extraligu na ledě Kladna 3:1, zabrali po dvou zápasech bez bodu a vylepšili svou bilanci na posledním místě tabulky. Dotáhli na třetí Jihlavu a na druhé Rytíře ztrácejí už jen bod. Domácí sice vedli díky trefě Romana Přikryla, ale na čtvrtou výhru v řadě nedosáhli, protože Severočeši díky dvěma gólům Františka Lukeše a jedné brance Marka Baránka výsledek otočili.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Jágr na kladenské střídačce při utkání s Litvínovem.

Článek

Kladno, na jehož lavičce opět nechyběl po boku trenérů zraněný útočník a majitel Rytířů Jaromír Jágr, nastoupilo jen bez útočníka Miloslava Hořavy mladšího. Ten nesmí hrát po příchodu z Litvínova podle dohody mezi kluby. Hosté hráli oproti minulému duelu v hodně pozměněné sestavě.

Litvínov se v úvodu ubránil při Hanzlově vyloučení, při kterém si poradil Kantor s Kubíkovým pokusem. Rytíři se dostali do vedení v deváté minutě, kdy Strnad z levé strany přihrál mezi kruhy Přikrylovi, na jehož přesnou ránu neměl litvínovský gólman šanci reagovat.

Severočeši za 144 vteřin odpověděli. Hübl ideálně uvolnil Lukeše, který se natlačil před Cikánka a zblízka vyrovnal. Při Sörvikově vyloučení mohl Lukeš ve vlastním oslabení i otočit stav, když se šikovně uvolnil, ale v zakončení mu chyběla přesnost.

V úvodu druhé třetiny Litvínov odolal při Hüblově trestu a při své přesilovce po špatném střídání Rytířů obrátil skóre. Nejdříve sice měli šanci z přečíslení domácí Strnad s Kautem, pak ještě neuspěl kapitán Vervy Trávníček, ale obránce Baránek už ano. Dostal prostor projet za modrou čáru a střelou zápěstím překonal Cikánka.

Další šance hostů měli Mikúš, Černý či Matoušek, na druhé straně nedotáhl únik do úspěšného zakončení Tůma. V 35. minutě minutě se dostal do přečíslení Litvínov, Lukeš si po Hüblově přihrávce našel ideální pozici pro zakončení a upravil na 3:1.

Rytíři se snažili v závěrečném dějství tlačit za snížením, ale Litvínov je do velkých šancí nepouštěl a střelecké pokusy pochytal Kantor. Severočeši měli k dispozici dvě početní výhody, ale svůj náskok při trestech Repeho a Bláhy nezvýšili.

V 55. minutě v souboji s Pekrem rozbil padající Černý bruslí plexisklo a týmy odešly na deset minut do kabin. Kladno krátce po opětovném zahájení hry sáhlo k power play. Tu ještě umocnil Gulův trest, ale skóre se nezměnilo. Největší šanci neproměnil Kloz.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Přikryl (Strnad, Pekr) - 12. F. Lukeš (V. Hübl, Sörvik), 26. Baránek (Gula), 35. F. Lukeš (V. Hübl). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Kladno: Cikánek - Štich, Zelingr, Repe, Svedlund, Lenďák, Kehar - Kružík, T. Kaut, Redlich - D. Tůma, Kubík, J. Kloz - Bláha, Machač, Zikmund - Pekr, Přikryl, Strnad. Trenéři: M. Hořava st. a Patera.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Čutta - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Řehoř, Gerhát, Trávníček - Matoušek, Válek, J. Černý. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: