Hlavní obsah

Zaťovič ukončil střelecký půst v ideální moment. Byla to silná káva, skuhral Polanský

Třinec

Na kontě má už sedm asistencí, premiérový gól v letošním play off však Martin Zaťovič dlouho a netrpělivě vyhlížel. Dočkal se ho až v neděli a pro brněnské hokejisty měl cenu zlata. Povedená rána ostříleného forvarda poslala obhájce titulu v druhé finálové partii do rozhodujícího trháku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník brněnské Komety Martin Zaťovič.

Článek

„Hlavně, že to pomohlo k vítězství. O góly nejde. Máme jeden cíl a jdeme si za ním. Je jedno, kdo utkání rozhodne, stejně je to práce celého mužstva," vykládal Zaťovič, jenž okamžitě po Holíkově vyhraném buly překvapil Hrubce rychlou a přesnou střelou.

„Mířil jsem nahoru na bližší tyč a brankář nic neviděl," popisoval 33letý Zaťovič svoji trefu na 3:1, která padla po pouhých třiceti vteřinách závěrečné části. „To byla silná káva, tohle se stát nemělo," posteskl si forvard Ocelářů Jiří Polanský, který rovněž odehrál velmi dobrý zápas. Ani jeho dvě gólové rány však neodvrátily konečnou porážku Slezanů, kteří opět postrádali v sestavě obránce Rotha.

„Šlapala obrana i útok. Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli, zkrátka náš hokej," liboval si po výhře 3:2 gólman Komety Marek Čiliak, jenž se ze sobotní pětigólové nálože bleskově oklepal a v druhém střetnutí znovu patřil k velkým oporám mužstva. Lapil dohromady dvaadvacet střel a výrazně pomohl Brňanům srovnat sérii. "Od začátku jsem nám věřil. Věděl jsem, že když budeme hrát to, co hrajeme, tak oni nás porazit nemohou," tvrdil slovenský mág.

Kometa ukázala sílu

Brňané zvedli v neděli na ledě Werk Arény hlavy. Po úvodní vysoké porážce 1:5 zvládli tentokrát vstup do utkání na podtrženou jedničku. Výtečně bránili a trpělivě čekali na šance, které dokázali proměnit.

„Nechtěli jsme dostat první gól a to se nám povedlo. Naše síla je obrovská, jenom musíme hrát pořád to svoje," připomněl Zaťovič, jenž slavil mistrovský titul v minulosti právě s Kometou a před devíti lety také s Karlovými Vary.

Brno v závěru první souboje o extraligový trůn přitvrdilo, i proto, aby si připravilo půdu na neděli. „První zápas byl z naší strany celkově měkký. Teď už to bylo od začátku lepší," pochvaloval si.

Série se nyní stěhuje na jih Moravy, kde se ve středu a ve čtvrtek uskuteční třetí a čtvrtý duel. „Požene nás plná aréna. Bude to fantastické, těšíme se a jdeme do toho zase s pokorou," ujišťuje Čiliak.

Vyhraje třetí finálový zápas v Brně domácí Kometa, nebo Třinec?
Brno
64,2 %
Třinec
35,8 %
Celkem hlasovalo 20338 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2018

  • Předkolo

  • Zlín - logo Zlín Olomouc - logo Olomouc
    1 : 3
  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    3 : 0
  • Čtvrtfinále

  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Liberec - logo Liberec
    4 : 3
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 3
  • Semifinále

  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    1 : 4
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Třinec - logo Třinec
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Třinec - logo Třinec
    4 : 1
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články