Hlavní obsah

Adrenalin v baráži. Zvládne nápor mistr z roku 2015?

Praha

Každá chyba rozhoduje. Boj o extraligu nabírá na obrátkách. Zbývají tři kola a celá čtveřice v baráži má šanci na nejvyšší českou soutěž. Nikomu se nepodařilo výrazněji odskočit, případně ztratit. První Karlovy Vary mají 16 bodů, čtvrtý Litvínov 12 bodů. První dva si zajistí po dvanácti kolech extraligu pro příští sezónu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Boj o extraligu. Mezi Jihlavou a Litvínovem došlo i na pěstní souboje.

Článek

Po nedělních zápasech mohla tabulka vypadat odlišně. Kladno ztratilo vedení 16 sekund před koncem utkání, nakonec vyhrály Vary. „Jsme nadšení. Bylo těžké zápas urvat, ale povedlo se a jedeme dál, nic to ale neřeší. Ještě tři zápasy a pak se uvidí," řekl pro klubové stránky spokojený obránce Ondřej Šafář.

Vyrovnanost, ta se line celou baráží. Zatím bylo odehrálo 18 zápasů, 8 jich skončilo rozdílem jednoho gólu, 7 o dva góly. Pouze 3 duely měly vyšší brankový rozdíl. "Všechno je to prakticky o jednom gólu. Hokej je někdy krutý, teď jsme si to vyžrali. Ještě ale máme před sebou tři zápasy," citovaly kladenské stránky gólmana Lukáše Cikánka po nezvládnutém konci nedělního zápasu. Rytíři mohli být v čele, nejsou, drží třetí místo.

Tabulka:
1.Karlovy Vary9331225:2016
2.Jihlava9312322:1913
3.Kladno9401414:1713
4.Litvínov9311418:2312

Dalším měřítkem baráže je poměr výher a porážek. Vary mají šest vítězství, jsou na čele, ostatní mají po čtyřech triumfech. Vary prohrály tři utkání, ostatní pět duelů.

Litvínov je nyní v tabulce poslední, ale z venkovních utkání má nejvíce bodů. Doma naopak kolabuje, čtyři šance a tři porážky. „Baráž je krátkodobá soutěž, je v ní důležité každé vítězství," ví moc dobře jihlavský kouč František Zeman. Jeho tým je na druhé příčce, tedy postupové. Bude to platit i po úterních utkáních?

Poslední tři kola baráže
10. kolo - 17.4.
Litvínov - Jihlava
Karlovy Vary - Kladno
11. kolo - 20.4.
Karlovy Vary - Litvínov
Kladno - Jihlava
12. kolo - 22.4.
Litvínov - Kladno
Jihlava - Karlovy Vary

Zápasy rozhodují góly. Karlovy Vary inkasovaly 20 branek, horší je už jen Litvínov, přesto tým ze západu Čech vede. Důvod je jasný, vstřelil nejvíce gólů. „Barážové zápasy se hrají na dno sil, fyzických i psychických," řekl po další porážce litvínovský kouč Radim Skuhrovec. Právě mužstvo ze severu Čech je na chvostu. Tým, který v roce 2015 slavil extraligový titul, nyní zažívá největší tlak, je poslední.

V úterý Litvínov hostí Jihlavu, pokud domácí nevyhrají, jejich šance na nejvyšší soutěž výrazně klesnou. Karlovy Vary přivítají Kladno, i zde v případě úspěchu domácího týmu, může být výrazněno nakročeno jedním směrem, tady ale do extraligy.

Západočeši mohou slavit postup za předpokladu, že porazí v základní hrací době Kladno a ve druhém souboji mezi Litvínovem a Jihlavou se nebude prodlužovat.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice