Hlavní obsah

Brno - Třinec 5:2Stav série 3:1Krok od titulu! Kometa potřetí porazila Oceláře a v neděli může slavit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Erat 1 : 0
6. Vlach 1 : 1
14. Zohorna 2 : 1
30. Mallet 3 : 1
31. Krajíček 3 : 2
36. Vincour 4 : 2
58. Dočekal 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Už jen jedno vítězství dělí hokejisty Brna od obhajoby mistrovského titulu. Ve čtvrtém finálovém utkání Kometa na svém ledě porazila Oceláře 5:2 a v sérii hrané na čtyři vítězné duely vede 3:1. Pátý zápas se hraje v neděli v třinecké Werk Aréně od 17 hodin.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Vincour z Brna se raduje z gólu, vpravo jeho spoluhráč Tomáš Bartejs.

Článek
Fotogalerie

Gólem a asistencí přispěli k dnešnímu úspěchu domácích Martin Erat, Hynek Zohorna, Alexandre Mallet a Tomáš Vincour. Brno má na kontě 12 titulů a v historické tabulce se dělí o první místo s Duklou Jihlava.

Oceláři nastoupili oproti středečnímu třetímu duelu se dvěma změnami v sestavě. Chyběli obránce Milan Doudera a útočník Erik Hrňa. Jejich místa zaujali Bohumil Jank a Jan Rudovský, který působil v prvoligovém Prostějově a oblékl dres Třince poprvé.

Ve čtvrté minutě otevřela skóre Kometa. Erat vyřešil přečíslení tří na dva individuálně, mezi kruhy vystřelil přes bránícího Vlacha a trefil se do levého horního rohu třinecké branky.

Vzápětí Čiliak stihl zalehnout Musilův tečovaný pokus před dorážejícím Draveckým. V šesté minutě Oceláři vyrovnali, když Krajíčkovu střelu od modré čáry tečoval Vlach. Na druhé straně měli možnosti Hruška s Eratem. Po jeho šanci zůstal ležet na ledě Radim Zohorna, jehož zasáhl Roth hokejkou. Brněnský útočník ze zápasu odstoupil, ale sudí Hodek s Pešinou zákrok nepotrestali.

Vedení vytěžila Kometa z Jankova faulu a vůbec poprvé ve finálové sérii proměnila přesilovku. Hynek Zohorna při signalizované výhodě ještě neuspěl, ale při hře pěti proti čtyřem zakončil úspěšně kombinaci Erata a Zaťoviče a se sedmi góly se dotáhl do čela tabulky střelců play off. Ozdobil tím svůj 400. zápas v extralize.

Třinec se ubránil při Svačinově trestu a těsně před pauzou ještě po Rothově ráně doráželi Chmielewski a Cienciala, ale Čiliak Kometu podržel.

V druhé části se Třinec tlačil za vyrovnáním. Při Malcově vyloučení ale ujeli v oslabení Hynek Zohorna s Malletem, který blafákem do bekhendu zvýšil na 3:1.

Za 34 vteřin Oceláři snížili, z pravé strany od mantinelu se trefil přes stínícího Ciencialu obránce Krajíček. V 36. minutě vrátil Brnu dvoubrankový náskok Vincour, k němuž mezi kruhy nešťastně srazil puk po Malletově protiútoku Roth. Gólmana Hrubce vystřídal Hamerlík, který držel čistý štít, přestože Oceláři hráli po faulech Draveckého a Rotha tři minuty v oslabení.

V úvodu závěrečné části minul v dobré pozici Marcinko a po střele Rudovského pomohla Čiliakovi horní tyč. Kometa se pak ubránila při Nečasově vyloučení.

Třinecký kouč Václav Varaďa sáhl již téměř jedenáct a půl minuty před koncem při hře čtyř proti čtyřem k power play, ale branku to nepřineslo. Čtyři minuty před koncem zkoušeli Oceláři power play znovu a v čase 57:33 dovršil výsledek do prázdné branky Dočekal.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. M. Erat (R. Zohorna), 14. H. Zohorna (Zaťovič, M. Erat), 30. Mallet (H. Zohorna), 36. Vincour (Mallet, Malec), 58. Dočekal (Vincour, L. Čermák) - 6. Roman Vlach (Krajíček, J. Petružálek), 31. Krajíček (Chmielewski, D. Musil). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Třinec: Hrubec (36. Hamerlík) - Krajíček, D. Musil, Jank, Roth, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Roman Vlach, Rákos - Rudovský, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Ukončí brněnská Kometa už v neděli v Třinci finálovou sérii?
Ano
72,3 %
Ne
27,7 %
Celkem hlasovalo 7800 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2018

  • Předkolo

  • Zlín - logo Zlín Olomouc - logo Olomouc
    1 : 3
  • Liberec - logo Liberec Sparta - logo Sparta
    3 : 0
  • Čtvrtfinále

  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Liberec - logo Liberec
    4 : 3
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 3
  • Semifinále

  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    1 : 4
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Třinec - logo Třinec
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Třinec - logo Třinec
    4 : 1