Hlavní obsah

Obránce Štich z Kladna byl suspendován pro zbytek baráže

Praha

Hokejový obránce Kladna David Štich byl potrestán disciplinární komisí extraligy za faul kolenem na útočníka Dávida Grígera z Karlových Varů zákazem startu na dva zápasy a pokutou ve výši deseti procent základního měsíčního platu. Rytířům tím pádem už nepomůže ve zbytku baráže o účast v nejvyšší soutěži, chybět bude v dnešním domácím utkání 11. kola proti Jihlavě i v závěrečném nedělním duelu v Litvínově.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Štich z Kladna na ilustračním snímku.

Článek

Štich fauloval Grígera ve 49. minutě úterního utkání 10. kola na ledě Karlových Varů, které Energie vyhrála 3:0. Rozhodčí René Hradil a Adam Kika jej za zákrok vyloučili na pět minut a do konce utkání.

"Atakoval protihráče, který před tím odehrál u hrazení kotouč. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč (Štich) se však před střetem vzepřel na pravé noze a levé koleno vystrčil proti směru jízdy protihráče," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý. Při rozhodování o výši trestu přihlédl k tomu, že byl Štich v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Reklama

Související témata: