Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílí Schleiss, končí Sloboda a Bartovič

Ostrava
Aktualizováno

Hokejisty extraligových Vítkovic posílí útočník Jan Schleiss z Plzně. V ostravském týmu naopak nebudou pokračovat slovenský obránce Karol Sloboda, ani jeho krajan útočník Milan Bartovič, jenž ve Vítkovicích hostoval v závěru sezóny z Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic slaví gól - archivní snímek.

Článek

„Honzu Schleisse znám z mládežnických reprezentací a troufám si říci, že vím, co od něj čekat jak po herní, tak po povahové stránce," uvedl trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr. „Typologicky zapadá do našeho týmu a už pro něj máme připravenou roli. Nebudu prozrazovat jakou, ale výborně se na ni hodí. Proto jsme rádi, že se z té škály nabídek ostatních klubů rozhodl právě pro náš klub," dodal na adresu 23letého hokejisty.

Pro Jana Schleisse, obdobně jako pro Jakuba Lva, jenž přišel do Vítkovic z Plzně před minulou extraligovou sezónou, se jedná o vůbec první změnu angažmá v rámci extraligy. Rodák z Plzně byl až na pár zápasů v nižší soutěži za Slavii Praha a Havlíčkův Brod, věrný svému mateřskému klubu až do konce uplynulé sezóny. V roce 2013 s Plzní získal mistrovský titul a ve sbírce úspěchů má i dva bronzy – z ročníku 2015/2016 a z letošní sezóny.

V dlouhodobé části uplynulého extraligového ročníku odehrál Schleiss všech dvaapadesát utkání, v nichž posbíral 18 bodů za 5 gólů a 13 asistencí. V play off přidal dalších deset zápasů, ve kterých jednou skóroval a jednou asistoval.

Reklama

Související témata: