Hlavní obsah

Po vzoru NHL. Extraliga zavede v příští sezóně trenérskou výzvu

Praha

Trenéři týmů hokejové extraligy budou mít od příští sezóny šanci nechat prozkoumat sporné gólové situace. Vedení nejvyšší soutěže totiž plánuje zavést po vzoru NHL takzvanou trenérskou výzvu. Ředitel extraligy Josef Řezníček to uvedl pro web iSport.cz.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Trenéři Colorada Jared Bednar (vpravo) a Ray Bennett - ilustrační foto.

Článek

"O trenérskou challenge extraligové celky jednoznačně stály. Vedle NHL to implementovala i IIHF (Mezinárodní hokejová federace). Měli jsme to připravené a kluby odsouhlasené od sezóny 2019/20, ale kluby jsou jednoznačně pro to nečekat až na další sezónu, ale zavést to už nyní," uvedl Řezníček.

Zástupci týmů tak budou mít přímo na střídačce k dispozici záběry gólových situací a budou mít možnost v omezeném počtu případů rozporovat verdikty hlavních rozhodčích. V Česku budou mít trenéři možnost nesouhlasit jen s gólovými situacemi, případné ofsajdy jako v NHL se řešit nebudou.

Zavedení pravidlové novinky bude každý klub podle Řezníčka stát asi milión korun. "Je k tomu zapotřebí kompletní videosystém se specifikací bránění na brankovišti. Opatření techniky je pro kluby zásadní úkol na léto. Kluby si mohou vybrat jakoukoli firmu, jde výhradně o danou specifikaci," řekl Řezníček.

Zavedení trenérské výzvy upraví i činnost rozhodčích. Nově budou nastupovat s mikroporty a v případě revize herní situace budou divákům hlásit konečný verdikt.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín