Hlavní obsah

Pardubice opouštějí Mojžíš i Růžička, Čáslava a Ščotka pokračují

Pardubice

Vedení hokejistů Pardubic již do příští sezony nepočítá se službami zkušeného zadáka Tomáše Mojžíše a brankáře Martina Růžičky. Pokračovat by naopak měli obránci Petr Čáslava a Jan Ščotka, kteří s klubem ladí detaily připravovaných kontraktů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubický obránce Petr Čáslava.

Článek

Šestatřicetiletý mistr světa z roku 2010 Mojžíš se v září vrátil do klubu, v němž v mládežnických kategoriích vyrůstal, ale v extralize za něj nastoupil jen krátce na startu ročníku 2014/15. Do Pardubic odešel po pěti utkáních sezony v libereckém dresu.

Za Dynamo odehrál 42 utkání základní části, v nichž si připsal sedm bodů za dva góly a pět nahrávek. V sedmi duelech čtvrtfinále proti Třinci nebodoval. Prodloužení spolupráce vedení Pardubic Mojžíšovi nenabídlo.

Podepsán je Hrabal s Trončinským

"V minulém ročníku nám pomohl po příchodu z Liberce vyztužit naši defenzivu. Jeho práva vlastní Bílí Tygři Liberec, zatím neuvažujeme o prodloužení jeho hostování k nám. Tomášovi děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí," uvedl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

O základu zadních řad mají Východočeši jasno. Klub má podepsané smlouvy s Josefem Hrabalem a Markem Trončinským, jejichž součástí jsou ale časově omezené klauzule, které upravují jejich případné uvolnění do zahraničí. "Počítáme s nimi jako základy naší defenzivy. Pokud by nás opustili, jsme připraveni je okamžitě nahradit," ujistil Salfický.

Trenéři mohou počítat i s kanadským triem, které tvoří Jacob Cardwell, Rhett Holland a Ty Wishart. "Všichni tři nás přesvědčili, navíc perfektně zapadli do party v kabině. Očekáváme od nich v nové sezoně růst výkonnosti a že budou oporami týmu," prohlásil Salfický.

Osmatřicetiletý Čáslava, jenž absolvoval na nedávných Carlson Hockey Games oficiální rozlučku s reprezentací, a talentovaný Ščotka by se měli potvrzení spolupráce dočkat v brzké době. "U Petra není co řešit, počítáme s ním, detaily smlouvy ladíme. S Honzou a jeho agentem jsme domluveni na parametrech kontraktu, věřím, že smlouvu podepíšeme v nejbližších dnech," řekl Salfický.

Místo po třicetiletém Růžičkovi vedle dvojice brankářů Ondřej Kacetl, Milan Klouček zaujme talentovaný Tomáš Vlk, který má zkušenosti z mládežnických reprezentací. Kacetla s Kloučkem vážou ke klubu dlouhodobé kontrakty.

"Stejně jako vloni postupujeme velmi obezřetně. Jsme limitováni finančními prostředky, proto si nesmíme dovolit, abychom se v našem výběru mýlili. Vloni se nám tento opatrný a přitom prozíravý postup vyplatil. Platí, že chceme do A-týmu zabudovávat naše odchovance, řada juniorů se tak zapojí do letní přípravy," řekl Salfický.

Reklama

Související témata: