Hlavní obsah

Sparta hlásí první posilu do obrany

Praha

Ráno oznámili odchod beka Jana Švrčka do Olomouce, o pár hodin později hokejová Sparta ohlásila zisk jiného beka. Dvouletou smlouvu s pražským klubem podepsal slovinský reprezentant Blaž Gregorc, který v české extralize působil už posledních pět let - nejprve tři roky v Pardubicích, další dva v Hradci Králové.

Foto: Sport.cz

Slovinský hokejový obránce Blaž Gregorc mění Hradec Králové za pražskou Spartu.

Článek

„Chtěl jsem změnu a Sparta přišla s nabídkou. Řekl jsem si, to je jasné, protože Sparta je výborný klub nejenom v Čechách, ale i v celé Evropě a má velkou tradici. Když přijde nabídka ze Sparty, člověk nemůže říct ne," říká pro oficiální klubové stránky osmadvacetiletý rodák z Jesenice.

„Sparta má vysoké ambice a já je mám taky. Vím, že se Spartě tolik nedařilo, ale věřím, že se to v této sezóně zlomí a budeme hrát nahoře, kam Sparta patří," doplnil Gregorc.

V uplynulém ročníku účastník olympijských her v Soči a Pchjongčchangu, který reprezentoval Slovinsko i na čtyřech světových šampionátech elitní divize, zaznamenal v dresu Mountfieldu čtyři góly a šestnáct asistencí v základní části extraligy. Ve třinácti zápasech play off přidal pět asistencí.

„Je to obránce, který má v české extralize bohaté zkušenosti a v Hradci Králové měl v minulé sezóně mezi beky druhý nejvyšší čas strávený na ledě. Klíčovou roli hrál i předtím při svém působení v Pardubicích," pochvaluje si novou posilu sparťanský sportovní manažer Michal Broš.

„Má obrovské zkušenosti s naším i mezinárodním hokejem a slibujeme si od něj velký přínos. Svým stylem hry je vhodným typem i pro přesilové hry," dodává Broš na adresu třetí letní posily Pražanů.

Před Gregorcem Sparta získala brankáře Matěje Machovského a útočníka Daniela Přibyla. „Pracujeme ještě na příchodu dalších hráčů," ubezpečuje Broš.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice