Hlavní obsah

Sparta podle Salfického není v krizi, ale dostává moc branek

PARDUBICE

Hokejisté Sparty si v pátek v Pardubicích připsali čtvrtou porážku za sebou a ze série zápasů na kluzištích soupeřů nezískali ani bod. Na východě Čech navíc utrpěli debakl 0:5, což však podle brankáře Dušana Salfického bylo hodně kruté. Zkušený gólman však tvrdí, že Sparta není v krizi.

Článek

"Soutěž je tak vyrovnaná, že po třech kolech můžeme být zase první. Ptal se někdo před čtrnácti dny, když byly Budějovice první a pak byly šestý, v čem to bylo? U nás to není žádný propad," tvrdí Salfický. Pražané se při šňůře zápasů venku propadli z prvního na deváté místo. "Myslím si, že jsme nehráli až tak špatně, ale výsledky nebyly dobré. Dostáváme hodně branek," dodal Salfický.

Za zlomový moment dnešního utkání označil druhý gól ve druhé třetině. "My jsme měli víc ze hry, ale nic jsme nedali. Ke konci utkání to už byla trochu křeč, kdybychom tu poslední třetinu hráli jako v prvních dvou, tak to možná pět nula nebylo," řekl novinářům Salfický, který v minulosti v Pardubicích působil. Vysoká porážka je však podle něj lepší než těšná. "Na jednu stranu je možná lepší prohrát takhle než třeba dva jedna," uvedl.

O tom, že by se ve třetí třetině nechal vystřídat, ani přes nepříznivý vývoj duelu neuvažoval. "To by bylo zbytečný. Aby tam šel na nějakých deset minut za takového stavu," vysvětlil Salfický důvod, proč nepustil do branky náhradníka Petra Přikryla. Další utkání Spartu čeká již v sobotu, kdy se doma utká s Vítkovicemi. "Musíme tu sérii utnout a vyhrát. Čtyři prohry za sebou, to je bída," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.