Hlavní obsah

Obránce Ševc bude pokračovat v Liberci

Hokejový obránce Martin Ševc bude pokračovat v Liberci, kde je kapitánem. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant podepsal s vedením Bílých Tygrů roční smlouvu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Liberecký obránce Martin Ševc.

Článek

Kladenský odchovanec Ševc působí v Liberci od roku 2015 a hned ve své první sezoně na severu Čech pomohl klubu k zisku historicky prvního extraligového titulu. Následující rok Liberec prohrál ve finále s Kometou Brno a letos vypadl ve čtvrtfinále. Po vyřazení s Hradcem Králové zvažoval Ševc konec kariéry, ale nakonec se rozhodl upsat Bílým Tygrům na další rok.

"Martin je výborným lídrem týmu. Spousta jeho práce není možná tolik viditelná okem diváka, ale jde o nejvytěžovanějšího obránce našeho týmu, který je s postupem sezóny vždy potřebnější a potřebnější. Za poslední dva roky vyrostli po jeho boku dva obránci, kteří následně podepsali smlouvu v NHL, a já doufám, že pro nás bude stejně prospěšný také v nové sezóně," uvedl na klubovém webu trenér a sportovní manažer Liberce Filip Pešán s narážkou na Ševcovy bývalé parťáky Radima Šimka a Filipa Pyrochtu.

Ševc zahájil kariéru na Kladně a v extralize hájil také barvy Plzně. Navzdory tomu, že za západočeský tým odehrál v sezóně 2012/13 pouze deset zápasů, je jeho jméno uvedeno na poháru pro české mistry. Drtivou většinu tohoto ročníku strávil ve švédském celku Skelleftea, s nímž také slavil mistrovský titul. Celkem vyhrál švédskou nejvyšší soutěž čtyřikrát, první tři triumfy získal v barvách Färjestadu. Působil také v Dinamu Minsk a Lvu Praha v KHL.

V reprezentačním dresu si Ševc zahrál na mistrovství světa v roce 2014 v Minsku, kde český tým obsadil čtvrté místo.

Reklama

Související témata: