Hlavní obsah

Pardubice ulovily slovenského mistra, účastníka letošní olympiády

Pardubice

Všechny formality už jsou hotovy, takže hokejové Pardubice ve čtvrtek mohly oficiálně oznámit, že získávají slovenského reprezentačního útočníka Miloše Bubelu. Pětadvacetiletý účastník letošních olympijských her v Pchjongčchangu podepsal s Dynamem roční kontrakt s opcí.

Foto: Sport.cz

Slovenský útočník Miloš Bubela po podpisu smlouvy s Dynamem. Vlevo předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Článek

„Tento krok jsme avizovali, Miloš přijel ze Slovenska, prohlédl si spolu s agentem své nové působiště a podepsal smlouvu," prohlásil pro oficiální klubové stránky předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

„Miloše jsme skautovali celou sezónu, soustředili jsme se na jeho výkony na olympijských hrách. Jsme přesvědčeni, že se nám hodí do konceptu, na nějž vsázíme. Je výborným bruslařem s kvalitní střelou. Počítáme s ním do prvních dvou formací. Vsázíme na jeho univerzálnost, primárně chceme, aby hrál středního útočníka," doplnil Salfický.

 

Hlásíme další akvizici do svých útočných řad, ty vyztuží slovenský reprezentant MILOŠ #BUBELA. Pětadvacetiletý forvard podepsal s vedením klubu jednoletý kontrakt s opcí. „Tento krok jsme avizovali, Miloš přijel ze Slovenska, prohlédl si spolu s agentem své nové působiště a podepsal smlouvu. Miloše jsme skautovali celou sezonu, soustředili jsme se na jeho výkony na olympijských hrách. Jsme přesvědčeni, že se nám hodí do konceptu, na nějž vsázíme. Je výborným bruslařem s kvalitní střelou, věřím, že se tímto krokem posuneme opět kupředu,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan #Salfický. Angažování Miloše Bubely je v souladu s nastolenou filozofií. „V našem týmu došlo ke změnám, budujeme obměněný tým. S Milošem Bubelou počítáme do prvních dvou formací. Vsázíme na jeho univerzálnost, primárně chceme, aby hrál středního útočníka,“ doplnil šéf organizace. Miloš Bubela pochází z Banské Bystrice, v letech 2012 až 2017 hrál v zámoří. Vystudoval Rensselaer Polytechnic Institute, v minulé sezoně pomohl Banské Bystrici k zisku mistrovského titulu, v 64 utkáních vstřelil 22 branek a přidal 26 nahrávek. „Už na konci sezony jsme začali jednat s týmy z České republiky, s Dynamem se mi rozhovory líbily nejvíce. Cítil jsem důvěru, že klub má jasnou představu, na kterou pozici mě chce. Chce tým omladit, Pardubice jsou hokejové město, které žije hokejem, s nádhernou desetitisícovou arénou, na to se nejvíce těším!“ řekl po podpisu smlouvy Miloš Bubela.

Příspěvek sdílený HC Dynamo Pardubice (@hcpce),Čen 21, 2018 v 4:34 PDT

Bubela uplynulý ročník strávil v rodné Banské Bystrici, s níž po pěti letech strávených v zámořských nižších soutěžích, hned získal slovenský mistrovský titul. I s play off zaznamenal v 64 zápasech 22 gólů a 26 asistencí. Na únorové olympiádě, na níž Slovensko vypadlo v osmifinále play off, vstřelil jednu branku.

„Už na konci sezóny jsme začali jednat s týmy z České republiky, s Dynamem se mi rozhovory líbily nejvíce. Cítil jsem důvěru, že klub má jasnou představu, na kterou pozici mě chce. Chce tým omladit, Pardubice jsou hokejové město, které žije hokejem, s nádhernou desetitisícovou arénou, na to se nejvíce těším," řekl Bubela.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice