Hlavní obsah

Jaroslavl - Novosibirsk 5:0Salák v KHL vychytal svůj předchozí tým, Jandač musel skousnout porážku

Moskva
Aktualizováno

Brankář Alexandr Salák se v Kontinentální hokejové lize blýskl čistým kontem proti svému bývalému týmu Novosibirsku. Ve druhém utkání za Jaroslavl se zasloužil o jednoznačné vítězství 5:0. Salavat, český gólman i obrana s Jakubem Nakládalem si spravili chuť po nedělní nevydařené premiéře, v níž rovněž na domácím ledě podlehli 0:4 Omsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Alexander Salák v zápase za českou reprezentaci.

Článek

Salák přišel do Jaroslavle po minulé sezóně právě ze Sibiru, za který chytal tři a půl sezóny. V KHL včetně play off zaznamenal 21. nulu, tentokrát mu k ní stačilo 17 zákroků. Jeho noví spoluhráči na druhé straně vypálili na branku čtyřicetkrát, dvakrát skóroval finský útočník Petri Kontiola.

Dva dny po úspěšném soutěžním debutu na lavičce Magnitogorsku musel bývalý trenér české reprezentace Josef Jandač strávit první porážku. Metallurg podlehl na domácím ledě Dinamu Riga 1:2. Lotyšský účastník KHL vedl po gólech Brandona McMillana z první a Kristapse Sotniekse z třetí třetiny, domácí dokázali jen snížit zásluhou Ivana Verešagina.

Bratislavský Slovan, proti němuž právě Jandačův tým minule doma uspěl (5:1), opět nezabodoval a tentokrát nedokázal v Čeljabinsku ani skórovat. Traktor v každé třetině využil jednu přesilovku, dvakrát překonal bývalého brněnského brankáře Marka Čiliaka Igor Polygalov.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Slovan Bratislava 3:0
Jekatěrinburg - CSKA Moskva 3:1
Magnitogorsk - Dinamo Riga 1:2
Jaroslavl - Novosibirsk 5:0 (Salák čisté konto)
Čerepovec - Ufa 4:5 v prodl.
Dynamo Moskva - Omsk 1:5.

Reklama

Související témata: