Hlavní obsah

Čeljabinsk - Jekatěrinburg 1:4Kovář s Jekatěrinburgem drží v KHL dál neporazitelnost, Jandačův tým ukončil vítěznou sérii Omsku

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Jekatěrinburgu zůstali i po šestém zápase v sezóně KHL neporaženi. Ve čtvrtek Avtomobilist s Jakubem Kovářem v brance zvítězil na ledě Traktoru Čeljabinsk 4:1. Magnitogorsk vedený bývalým koučem české reprezentace Josefem Jandačem ukončil neporazitelnost Omsku. Metallurg vyhrál 1:0 na ledě dosavadního suveréna, zápas rozhodla trefa hvězdného útočníka a nejproduktivnějšího hráče v historii KHL Sergeje Mozjakina z 29. minuty. Magnitogorsk zvítězil potřetí za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Kovář dostal gól už na začátku sedmé minuty, ale ve zbytku utkání byl neprůstřelný a připsal si celkem 27 zákroků. Podílel se na pátém vítězství za sebou, pouze v prvním utkání sezóny se o výhru zasloužil ruský gólman Vladimir Sochackij.

Hosté otočili skóre ještě v první třetině, jejich první a poslední gól v zápase dal americký útočník Dan Sexton.

Vítězství vychytali i další dva čeští brankáři. K výhře Slovanu Bratislava 3:2 nad Dynamem Moskva přispěl vedle Jakuba Sedláčka také střelec přesilovkového gólu na 2:0 Michal Řepík. Čerepovec s Dominikem Furchem porazil 2:1 domácí CSKA Moskva, asistencí u prvního gólu k tomu přispěl i útočník Matěj Stránský.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Jekatěrinburg 1:4,
CSKA Moskva - Čerepovec 1:2 (za hosty Stránský 0+1)
Omsk - Magnitogorsk 0:1
Slovan Bratislava - Dynamo Moskva 3:2 (za domácí Řepík 1+0).

Reklama

Související témata: