Hlavní obsah

Ne, tohle není fór! Neuvěříte, v jaké zemi by se v nejbližších letech mohla hrát KHL

Praha

Nejen v Rusku, ale i ve Finsku, Bělorusku, Lotyšsku, na Slovensku a v Číně už sídlí kluby hrající Kontinentální hokejovou ligu. A není vyloučené, že v nejbližších letech bude soutěž expandovat do dalších zemí. Dokonce do takových, které by vás snad ani nenapadly...

Foto: Profimedia.cz

Prezident KHL Dmitrij Černyšenko (vpravo) s kapitánem Petrohradu Pavlem Dacjukem.

Článek

Ne, tohle není fór. I při pohledu do kalendáře se ujistíte, že dnes opravdu není apríl...

Ruští podnikatelé Vladimir Burdun a Dmitrij Butenko chtějí v roce 2020 požádat představitele Kontinentální ligy, aby do soutěže přijali klub ze Spojených arabských emirátů (SAE)!

V žebříčku IIHF jen tři horší země

Co na tom, že SAE patří v padesátičlenném žebříčku Mezinárodní hokejové federace (IIHF) až 47. místo, když za nimi jsou už jen Bosna a Hercegovina, Turkmenistán a Kuvajt.

Co na tom, že v zemi je jen 215 dospělých a 270 mládežnických hokejistů. Co na tom, že stát ležící ve východní části Arabského poloostrova disponuje jen pěti kluzišti pro lední hokej...

Výše zmínění podnikatelé se stali lídry Emirates Hockey League (EHL), kterou v SAE hraje šest klubů. Jejich záměrem je systematicky zvyšovat kvalitu ligy a co nejdříve ji dostat na úroveň nadnárodní soutěže. Burdun s Butenkem chtějí přilákat týmy z Uzbekistánu, Turkmenistánu, Gruzie a zároveň získat mladé hráče na vysoké hokejové úrovni z Ruska a dalších částí vyspělé hokejové Evropy.

Nová hokejová aréna a pak vstup do KHL?

Burdun už se nechal slyšet, že SAE si stanovily za cíl vytvořit jeden silný a konkurenceschopný klub, který by zvládl odehrát zápasy s nejlepšími týmy starého kontinentu.

Na začátku roku 2019 mají Burdun s Butenkem v plánu uvést v hlavním městě Abú Zabí do provozu hokejovou arénu, které splňuje veškeré požadavky KHL, Vyšší hokejové ligy (VHL) a mládežnické MHL.

„V roce 2020 pak chce vedení EHL požádat KHL o zařazení týmu ze Spojených arabských emirátů do jejich ligy," prohlásil sebevědomě Burdun pro championat.ru.

Reklama

Související témata: