Hlavní obsah

Hašek zraje jako víno. Věřím v reprezentaci, říká o 45letém brankáři osobní kouč

PRAHA

Pochybovači umlkli. Dominik Hašek, ten pán, kterému bude 29. ledna šestačtyřicet let oblékl s brankářskou výstrojí v roce 2011 i slušnou formu. A Spartak Moskva stoupá tabulkou Kontinentální ligy. Premiérové utkání v této sezóně Dominátor zvládl, ale pak vadl, propadal se statistikami. Nyní se noří z hlubin zpět. Až tak, že možná zachytí reprezentační laso trenéra Aloise Hadamczika.

Foto: www.khl.ru

Český gólman Dominik Hašek v brance Spartaku Moskva

Článek

V novém roce Hašek odchytal šest zápasů, pět vyhrál, dvakrát vychytal nulu, průměr gólů na utkání si drží pod číslem dva. Malý přehled, který hovoří jasně. „Je to dobrý, normál. Sice se občas vzteká, ale play-off by Spartaku nemělo utéct,“ je přesvědčený Josef Bruk, Haškův osobní kouč.

Ten i přes rozpačité výsledky z podzimu je v poklidu. Ti dva se znají už dlouhá léta. „Tak to bylo vždycky, to samé prožíval i v NHL. Forma přicházela koncem listopadu a začátkem prosince. Takto už to funguje roky,“ usmívá se Bruk.

Hašek na začátku sezóny a v roce 2011
6zápasy6
2výhry5
4porážky1
21obdržené góly11
0vychytané nuly2
87,3% úspěšnost93,5
3,5průměr gólů na zápas1,8

Dominátor se topil za třetí desítkou statistik všech gólmanů KHL. Na dvojnásobného vítěze Stanley Cupu nic moc. V posledních týdnech se škrábe výše. V počtu vychytaných nul se dělí o druhé místo, má jich pět.

I když v součtu celého ročníku nevládne, je bedlivě sledován. Fanoušci si ho vybrali do zahajovací sestavy Západní konference na utkání hvězd KHL. Minulé pondělí byl vyhlášen nejlepším gólmanem za uplynulý týden. Navíc má šanci znovu obléci reprezentační dres.

"Dominik je ve skvělé formě a v posledních týdnech jasně ukazuje, na jaké ohromném vzestupu je. Pokud mu forma vydrží, je tady možnost, že ho nominuji na České hokejové hry," řekl Hadamczik pro server tn.cz. „Proč ne, já tomu věřím,“ je optimistou osobní trenér.

„Mám z toho radost a samozřejmě případnou nabídku neodmítnu,“ vyslovil se Hašek. A jeho účast na mistrovství světa na Slovensku? U Haška? Asi nejde nic vyloučit.

„Je tady pět abonentů, kteří mohou jet - Vokoun, Pavelec, Neuwirth, Štěpánek a Hašek. Z extraligy tam nikoho nevidím,“ míní Josef Bruk.

Reklama