Hlavní obsah

Český gólman po návratu září, dostalo se mu ocenění

Návrat do Kontinentální hokejové ligy po roční pauze strávené ve švédském Örebro mu vychází na jedničku. Třicetiletý gólman české reprezentace Dominik Furch v běloruském Dinamu Minsk září a nyní byl dokonce vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého týdne soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Furch v něm vychytal výhry ve všech třech duelech, do kterých nastoupil. Nejprve 34 zákroky vynuloval domácí Novosibirsk (6:0) a připsal si první čisté konto v sezoně, následně 32 zásahy pomohl k výhře 2:1 v Chabarovsku a úspěšný týden zakončil v sobotu 30 zákroky na ledě Nur-Sultanu (4:1).

Účastník MS 2016, který dříve v KHL působil v Omsku a Čerepovci, měl minulý týden průměr 0,67 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 97,96 procenta. I jeho zásluhou se tak Minsk drží v tabulce Západní konference soutěže na čtvrté příčce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený КХЛ (@khl)

Nejlepším obráncem byl zvolen Viktor Antipin z Petrohradu, útočníkům kraloval Slovák Libor Hudáček, jenž do Nižněkamsku zamířil v létě po dvou letech strávených v Liberci. Nováčkem týdne vedení soutěže určilo Furchova klubového spoluhráče, centra Alexeje Protase.

Reklama

Související témata: