Hlavní obsah

Rozloučení s Pavolem Demitrou se uskuteční ve čtvrtek v Trenčíně

BRATISLAVA

Slováci se naposledy rozloučí s tragicky zesnulým kapitánem hokejové reprezentace Pavolem Demitrou ve čtvrtek v Trenčíně. Jak informovalo vedení klubu Dukla Trenčín na pondělní tiskové konferenci, smuteční rozloučení se bude konat na místním zimním stadiónu. Účast přislíbili politici i hokejisté z NHL.

Foto: Denis Sinyakov, Reuters

Lidé se loučí s hokejisty Jaroslavle. S Pavolem Demitrou se slovenští fanoušci rozloučí ve čtvrtek.

Článek

Zimní stadión bude pro veřejnost otevřený od deseti hodin. „V aréně bude vystavena rakev s pozůstatky Pavola Demitry,“ uvedl organizátor rozlučky Branislav Celler. Od 14 hodin bude zimní stadión uzavřený, aby se s legendárním hokejistou mohla rozloučit rodina, kamarádi a spoluhráči. Oficiální část rozloučení začne v 15:00.

Očekává se účast tisíců fanoušků z celého Slovenska. „Okolí zimního stadionu bude pro dopravu uzavřené. Na okraji města bude vytvořeno několik záchytných parkovišť a zabezpečíme kyvadlovou dopravu ke stadionu,“ dodal Celler. Pokud by kapacita stadiónu nestačila, fanoušci mohou sledovat rozlučku na velkoplošné obrazovce umístěné před arénou.

Tělesné pozůstatky Demitry převezli z Moskvy do Bratislavy v neděli leteckým speciálem a následně vrtulníkem do Trenčína.

Reklama