Hlavní obsah

Červenka se trefil a Omsk zničil rabiáty z Čechova. Poprad poprvé vyhrál

PRAHA

Poslední vzpomínky hokejistů Avangardu Omsk na Viťjaz Čechov nebyly vůbec pozitivní. Bitky, vyloučení, krev, zranění, pokuty a zákazy startů, to vše provázelo poslední utkání. V pondělí však bylo vše jinak. Omsk porazil Čechov vysoko 4:0, a to i díky dvěma českým zástupcům. Roman Červenka otevřel skóre zápasu v závěru první třetiny po přihrávce Martina Škouly.

Foto: Sport.cz

Takhle dopadlo naposledy měření sil Čechova s Omskem. Tentokrát ale bylo vše jinak.

Článek

Červenka tak v novém ročníku KHL zaznamenal pátý gól.  Lepším střelcem je pouze autor sedmi branek Igor Grigorenko z Ufy.

Nahrávačům v lize vládne jiný český útočník Jakub Petružálek z Chabarovsku. Na kontě má devět asistencí, při dnešní výhře 3:1 nad Nižněkamskem si připsal dvě.

Také v utkání Novokuzněcku s Ufou se střelecky prosadili čeští hokejisté. K výraznému vítězství hostů 6:2 pomohly i branky Miroslava Blaťáka a Jakuba Klepiše.

První výhru si po pěti nezdarech připsal nováček z Popradu. V Rize nad domácím Dinamem zvítězil 2:0, k čemuž Václav Nedorost přispěl gólem a Karel Pilař asistencí

Zápas Kontinentální ligy
Avangard Omsk - Viťjaz Čechov 4:0ON-LINE
Branky: 19. Červenka (Škoula), 38. Salmela (Kaljužnyj), 38. Pěrežogin (Semin), 45. Frolov (Kaljužnyj)
Chabarovsk - Nižněkamsk 3:1 (Petružálek 0+2), Novokuzněck - Ufa 2:6 (za hosty Blaťák a Klepiš 1+0), Novosibirsk - Kazaň 3:4, Chanty Mansijsk - Čerepovec 2:4, Magnitogorsk - Spartak Moskva 4:2, Dinamo Riga - Lev Poprad 0:2 (Nedorost 1+0, Pilař 0+1).

Reklama

Související témata: