Hlavní obsah

Petrohrad deklasoval bývalý tým svého kouče Říhy

MOSKVA

Hokejisté Petrohradu deklasovali 8:1 Spartak Moskva, který v letech 2007-2010 vedl jejich současný kouč Miloš Říha. Na drtivé venkovní výhře nejlepšího týmu KHL se podílel dvěma asistencemi český útočník Petr Průcha.

Foto: www.khl.ru

Trenér Miloš Říha

Článek

V brance Petrohradu se tentokrát místo Jakuba Štěpánka představil jeho náhradník Ilja Ježov a inkasoval jako první v 16. minutě z hole Slováka Štefana Ružičky. Hráči SKA ale ještě v téže minutě vyrovnali a zápas zvrátili na začátku třetí části, v níž třemi góly během 106 sekund vyhnali Alexeje Jachina z domácí branky.

Z českých trenérů v KHL dnes uspěl také Rostislav Čada, jehož Omsk porazil 2:1 Novosibirsk i bez gólového příspěvku nejlepšího střelce soutěže Romana Červenky, jenž se nezapsal do statistik ani v druhém utkání po reprezentační pauze.

Zatímco Červenka si své vedení v tabulce střelců zatím drží, o první místo v tabulce produktivity přišel Jakub Petružálek. O dva body ho předstihl Vadim Šipačov z Čerepovce, jenž k dnešní výhře 4:2 nad svěřenci Marka Sýkora z Dinama Minsk přispěl gólem a dvěma asistencemi. Petružálek při prohře Chabarovsku 1:3 v Magnitogorsku nebodoval.

Neuspěl ani kouč Radim Rulík na lavičce Popradu, který podlehl 1:3 na ledě Čeljabinsku. Jediný gól slovenského nováčka KHL vstřelil po přihrávce Jiřího Sekáče další další český útočník Tomáš Netík.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Novosibirsk 2:1, Barys Astana - Novokuzněck 3:1 (Kreps 0+2, Kašpar 0+1), Čeljabinsk - Lev Poprad 3:1 (za hosty Netík 1+0, Sekáč 0+1), Jekatěrinburg - CSKA Moskva 2:3, Magnitogorsk - Chabarovsk 3:1, Čerepovec - Dinamo Minsk 4:2, Viťaz Čechov - Atlant Mytišči 2:3, Spartak Moskva - Petrohrad 1:8 (Průcha 0+2).

Reklama