Hlavní obsah

Ve středu začne nový ročník KHL s 24 týmy a 20 českými hokejisty

Moskva

Duelem obhájce Gagarinova poháru Omsku s vítězem základní části CSKA Moskva začne ve středu nový ročník Kontinentální hokejové ligy. Po roční pauze kvůli finančním potížím způsobeným i pandemií koronaviru se do soutěže vrací Admiral Vladivostok, bude se tedy hrát s 24 týmy. Na jejich soupiskách je celkem 20 českých hokejistů, z nichž jen osm pokračuje v dosavadních působištích.

Foto: khl.ru

Hokejisté Omsku odstartují nový ročník KHL proti CSKA Moskva

Článek

V barvách Omsku, který při výstavbě nové haly bude i nadále hrát v azylu v Balašiše, bude obhajovat triumf gólman Šimon Hrubec, zatímco útočník Jiří Sekáč z Avangardu odešel do švýcarského Lausanne. Další gólman Jakub Kovář pokračuje v Jekatěrinburgu, obránce David Sklenička v Jokeritu Helsinky a v Čeljabinsku zůstali brankář Roman Will a útočníci Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem.

Pětičlenná kolonie bude i nadále v Chabarovsku, ale z té dosavadní zůstali jen zadáci Michal Jordán a Dominik Mašín. Gólman Marek Langhamer zamířil do Ilvesu Tamperre a bratři Hynek s Tomášem Zohornovými do švédského Oskarshamnu. V Amuru je nahradili brankář Patrik Bartošák z Pelicans Lahti a útočníci Radan Lenc z Liberce a David Tomášek ze Sparty.

Tři české posily přivítalo Dinamo Riga, která angažovala brankáře Matěje Machovského ze Sparty a forvardy Rudolfa Červeného z Lahti a Lukáše Radila ze Spartaku Moskva, z kterého odešel také Robin Hanzl do švédského celku Timra IK. Naopak novou akvizicí Spartaku se stal zadák Jakub Jeřábek z Podolsku.

Do Dinama Minsk se přesunul bek Jakub Krejčík, který působil v Jokeritu Helsinky. Naopak běloruský celek opustil gólman Dominik Furch, který začne sezonu v extraligové Plzni. Novými posilami Nižněkamsku se stali zadáci Lukáš Klok z týmu finského mistra Lukko Rauma a Ronald Knot z Liberce. U restartu Vladivostoku budou zadáci Vojtěch Mozík (dosud Kunlun) a Libor Šulák (Kärpät Oulu).

V KHL nebude pokračovat ani nejlepší střelec uplynulé sezony Dmitrij Jaškin, který se po dvou letech v Dynamu Moskva vrací do NHL, kde podepsal roční smlouvu na 3,2 milionu dolarů s Arizonou.

Z čínského Kunlunu, který pokračuje v azylu v Mytiščích, odešel vedle Mozíka také bek Andrej Šustr, jenž uzavřel v NHL roční dvoucestný kontrakt s šampiony z posledních dvou let z Tampy Bay. Andrej Nestrašil z Magnitogorsku zamířil do mistrovského Třince a další útočník Jindřich Abdul z Čerepovce do Motoru České Budějovice.

Přehled českých zástupců v klubech KHL:
Západní konference:
Bobrovova divize:
HK Soči: nikdo.
Jokerit Helsinky: David Sklenička (obránce).
SKA Petrohrad: nikdo.
Spartak Moskva: Jakub Jeřábek (obránce).
Viťaz Podolsk: nikdo.
Torpedo Nižnij Novgorod: nikdo.
Tarasovova divize:
CSKA Moskva: nikdo.
Dinamo Minsk: Jakub Krejčík (obránce).
Dinamo Riga: Matěj Machovský (brankář), Rudolf Červený, Lukáš Radil (oba útočníci).
Dynamo Moskva: nikdo.
Lokomotiv Jaroslavl: nikdo.
Severstal Čerepovec: nikdo.
Východní konference:
Charlamovova divize:
Ak Bars Kazaň: nikdo.
Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (brankář).
Red Star Kunlun: nikdo.
Metallurg Magnitogorsk: nikdo.
Neftěchimik Nižněkamsk: Lukáš Klok, Ronald Knot (oba obránci).
Traktor Čeljabinsk: Roman Will (brankář), Tomáš Hyka, Lukáš Sedlák (oba útočníci).
Černyšenova divize:
Admiral Vladivostok: Vojtěch Mozík, Libor Šulák (oba obránci).
Amur Chabarovsk: Patrik Bartošák (brankář), Michal Jordán, Dominik Mašín (oba obránci), Radan Lenc, David Tomášek (oba útočníci).
Avangard Omsk: Šimon Hrubec (brankář).
Barys Nur-Sultan: nikdo.
Salavat Julajev Ufa: nikdo.
Sibir Novosibirsk: nikdo.

Reklama

Související témata: