Hlavní obsah

Voráček letí poprvé v životě do Ruska a libuje si: Hraju momentálně nejlepší ligu světa

Jeho spoluhráči v útoku Christensen a Novotný mají rovněž zkušenosti z NHL, ale zatímco jejich zámořská kariéra podle všeho už skončila, Jakub Voráček má velké věci teprve před sebou. Teď ale ryšavý útočník dokazuje svůj hokejový um v barvách Lva v Kontinentální lize.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček v tréninkovém dresu Lva.

Článek

Jak jste spokojený po třech utkáních za pražský tým?

Zamlouvá se mi to. Hraju momentálně nejlepší ligu na světě. Vedeme si dobře, vyhráváme. Jsou některé pasáže zápasů, ve kterých bychom mohli hrát líp, ale to je tak vždycky.

Bavíte se hokejem?

Neřekl bych, že je to tady až tak jednoduchý. Když ale neberu rychlost, mám na všechno víc času. Je to trochu jiné než v NHL, ale i tady jsou dobří hráči.

Kdybyste měl jmenovat základní stavební kámen Lva, kdo by to byl?

Pepís (gólman Pöpperle) má na těch výhrách velkou zásluhu. To snad vidí všichni.

Vaše řada se v posledním zápase s Chanty-Mansijskem konečně prosazovala také střelecky...

Mám pocit, že nám to šlo i předtím, jen Erik (Christensen) už byl trošku frustrovaný. Říkal jsem mu: Neboj, ono to tam padne. Když pak dal třetí gól, tak jsem se na něj usmál a on mi hned tvrdil: Jo, měl jsi pravdu. Musíme ale takhle hrát pořád.

Teď vás čeká i první trip, těšíte se?

V Rusku jsem v životě nebyl, takže jsem se vyptával. Letíme do Magnitogorsku a vůbec netuším, jak to tam bude vypadat.

Takže obavy?

To zase ne. Je to prostě součást hokejového života, já věděl, že jednou se tam podívám.

Na ledě se každopádně potkáte s nejlepším hráčem minulé sezóny NHL Malkinem, s nímž jste soupeřil v posledním play off. Myslíte, že bude mít chuť na pomstu?

On na tu sérii chtěl spíš co nejrychleji zapomenout. Je to každopádně top hokejista, a že teď hraje v KHL, je super pro diváky. My si na něj každopádně musíme dát pozor.

Kdy myslíte, že byste si proti sobě mohli zahrát v NHL? Jste pořád optimista ohledně začátku zámořské sezóny?

Já byl optimista. Myslel jsem, že NHL odstartuje v listopadu, ale když vidím, jak jsou tam někteří lidi arogantní, tak vážně nevím.

Přicházíte do nejlepších hokejových let. Myslíte, že i KHL, pokud byste ji byl nucen hrát celou sezónu, by vás mohla herně někam posunout?

Snad jo. Je pravda, že se dostávám do nejlepšího stádia, což je těch šest sedm let mezi třiadvaceti a třiceti. To jsou hráči v "prime timu". Doufám taky, že rok od roku budu lepší. Pokud možno v NHL...

Reklama

Související témata: