Hlavní obsah

Pražskému Lvu má v play off pomoct i nový slogan. Ještě jsme neskončili, hlásí kapitán

Praha

Do čtvrtého místa Západní konference po základní části skončili a dílčí cíl tak splnili, tím se ale pražský Lev ve své druhé sezóně v Kontinentální lize uspokojit nehodlá. Svěřence finského kouče Kariho Jalonena čeká od pátku v osmifinále play off o Gagarinův pohár chorvatský Medveščak Záhřeb a český celek věří, že překoná svou premiérovou sezónu, kdy jej v osmifinále vyřadilo moskevské CSKA 4:0 na zápasy. Pomoci by k tomu Lvu měl i nový motivační slogan.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Lva Praha se radují z gólu.

Článek

„Základní část jsme odehráli výborně, kluci odvedli kus práce. Skončit v Západní konferenci, která je tuto sezónu těžší než ta Východní, třetí, je skvělé. Ale teď začíná nová hra, jsme na úplně stejné startovní pozici jako Záhřeb," říká trenér Kari Jalonen, který si pochvaluje, že se Lev se Záhřebem utkal před čtyřmi dny, kdy zvítězil 2:1 po prodloužení.

„Víme, že mají v kádru hodně hráčů ze Severní Ameriky a vyznávají kanadský styl hokeje. Snaží se vám dostat pod kůži. Ale nejdůležitější bude, jakou hrou se budeme prezentovat my," uvědomuje si Jalonen a kvituje, že má k dispozici takřka kompletní kádr. Po zranění ruky se do tréninkového procesu vrátil i Jakub Klepiš, který sice nebude připraven hned na první zápas, ale v průběhu play off do hry určitě zasáhne. „Uzdravuje se rychleji, než jsme očekávali."

Jako výhodu pak Jalonen považuje, že zásluhou lepšího umístění začne Lev osmifinálovou sérii před vlastními fanoušky. „Věřím, že připraveni jsme dobře. Teď přichází čas hráčů, protože play off je především o nich. My trenéři jim můžeme jen pomoct, nachystat jim video nebo další drobnosti," uvedl finský stratég.

Bojuj až do konce, zní nový slogan

Kapitán Jiří Novotný se už nemůže dočkat, až vyřazovací boje vypuknou. „Nálada v kabině je dobrá, není náhoda, že jsme skončili třetí. Tým se oproti loňské sezóně stabilizoval, jsme sebevědomí. Play off je sice jiná soutěž, ale věřím, že jsme ještě neskončili. Jsme silní, musíme to ale potvrdit na ledě," říká mistr světa z roku 2010.

Lvi do play off vyrazí s novým sloganem Fight till the end, tedy v překladu Bojuj až do konce, který si vybrali během olympijské přestávky na soustředění ve švýcarském Lucernu. „Je skvělé, že se tým takto sejde a hráči si vybírají společné heslo pro play off. Právě to, že rozhodují samotní hráči, považuju za úplně nejdůležitější," potěšilo Jalonena.

Hráči si se sloganem nechali vyrobit pro play off speciální trička, přičemž hlavní designer byl útočník Michal Řepík. Kampaň s motivačním sloganem pro vyřazovací boje bude k vidění i na plakátech a billboardech v ulicích hlavního města.

Reklama

Související témata: