Hlavní obsah

Nižněkamsk - Jekatěrinburg 3:4 SNKoukal v KHL opět pomohl Jekatěrinburgu k výhře

Moskva

Útočník Petr Koukal v druhém zápase po sobě pomohl gólem a rozhodujícím nájezdem k vítězství Jekatěrinburgu v KHL. Dva dny poté, co se takto zasloužil o úspěch v Chanty Mansijsku, dovedl jako kapitán Avtomobilist k výhře 4:3 v Nižněkamsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Ze hry se Koukal prosadil v úvodu druhé třetiny, kdy tvrdou ranou z levého kruhu vstřelil druhý gól Jekatěrinburgu v utkání a svůj jedenáctý v sezoně. Nájezdy rozhodl český reprezentant až v sedmé sérii, kdy překonal gólmana Ivana Lisutina mezi betony a jako první v rozstřelu po dvanácti neúspěšných pokusech skóroval. Předtím už jednou neuspěl stejně jako domácí Marek Kvapil, jenž si v zápase připsal asistenci.

Po dvou porážkách vyhráli hokejisté Omsku, kteří i díky českým hráčům porazili 4:1 Nižnij Novgorod. Útočník Vladimír Sobotka si připsal dvě asistence, Martin Erat jednu a 26 střel hostů zlikvidoval brankář Dominik Furch.

Avangard si zásluhou vítězství pojistil vedení v tabulce Východní konference. Před druhým Novosibirskem má při stejném počtu zápasů náskok čtyř bodů.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Nižnij Novgorod 4:1 (Sobotka 0+2, Erat 0+1)
Čeljabinsk - Chanty-Mansijsk 2:3
Ufa - Barys Astana 5:4
Lada Togliatti - Dinamo Minsk 2:3 v prodl. (za domácí Zaťovič 0+1)
Nižněkamsk - Jekatěrinburg 3:4 po sam. nájezdech (Kvapil 0+1 - Koukal 1+0 a rozhodující sam. nájezd)
Čerepovec - Dinamo Riga 1:3
Petrohrad - Jokerit Helsinky 2:1

Reklama

Související témata: