Hlavní obsah

V Moskvě jste nás drželi jako ve vězení, vypálil Říha na ruského kouče

Bratislava

Hokejisté Slovanu Bratislava podlehli ve čtvrtek na vlastním ledě v osmifinále play off Kontinentální ligy moskevskému CSKA 1:2 a jsou krůček od vyřazení. Český trenér domácích Miloš Říha po utkání neskrýval zklamání a na tiskové konferenci se dostal do slovního konfliktu s koučem soupeře Dmitrijem Kvartalnovem.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slovanu Bratislava Miloš Říha.

Článek

Mezi oběma trenéry bylo cítit napětí i z toho důvodu, že před druhým utkáním v Moskvě uzamkli hokejisty Slovanu v šatně řetězem a před kabinou hlídkoval policista.

„Drželi nás tam jako ve vězení," reagoval podrážděně Říha. Stalo se to v čase, kdy na ledě trénovali hokejisté CSKA, a ze šatny je pustili až po ukončení přípravy domácích.

Kvartalnov tvrdil, že o ničem nevěděl. „Nedával jsem žádný příkaz, aby Slovan náš trénink neviděl. Žádný problém v tom ale nevidím, vždyť některá mužstva mají pravidlo, že soupeř nemá přístup na jejich trénink," uvedl trenér CSKA. „Na tom jsme se ale nedohodli. Stačilo říct a nebyl by žádný problém," kontroval český kouč.

Říha: Rozhodčí CSKA pomáhají

Zvláštní kapitolou série jsou ruští rozhodčí. Podle Říhy odváděli už v Moskvě víc než obligátních dvacet procent pro domácí CSKA. A pokračovalo to i v Bratislavě. „Neříkám, že některé fauly nebyly, ale měli jsme hrát víc přesilovek. Všechna dosavadní utkání proti CSKA měla stejnou režii," naznačil český trenér. „Hra v oslabení nás stojí hodně sil. To je neskutečné, kolik minut odehrajeme v oslabení. V klíčových fázích utkání je to pak vidět," konstatoval český kouč. Podle Kvartalnova však pískali rozhodčí objektivně.

Říha vyjádřil přesvědčení, že jeho svěřenci nastoupí v sobotu ke čtvrtému utkání s odhodláním vrátit sérii do Moskvy. „Určitě jim to nedáme zadarmo. Výsledek 0:4 by byl příliš krutý na to, co v těchto utkáních předvádíme," dodal.

Český kouč by se vítězstvím rád odvděčil bratislavským divákům. „Jsou fantastičtí. Obvykle povzbuzování nevnímám, ale dnes jsem si to vysloveně užíval," popsal své pocity na střídačce v průběhu čtvrtečního utkání.

Reklama