Hlavní obsah

Magnitogorsk - Jekatěrinburg 3:1Jan Kovář překonal bratra a rozhodl o výhře Magnitogorsku

Moskva
Aktualizováno

Reprezentační útočník Jan Kovář rozhodl v Kontinentální hokejové lize třetí osmifinálový duel mezi domácím Magnitogorskem a Jekatěrinburgem. Ve 49. minutě překonal svého bratra Jakuba v brance hostů a prvním gólem v play off zlomil nerozhodný stav 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Metallurg v závěru přidal ještě jednu branku a podruhé v sérii se ujal vedení na zápasy. Jan Kovář si v utkání připsal i asistenci u prvního gólu Magnitogorsku, kterým Sergej Mozjakin vyrovnal.

Za Chabarovsk si proti Kazani připsali po gólové přihrávce Michal Jordán, Tomáš Zohorna a Jan Kolář a s jejich výrazným přispěním Amur snížil po domácím vítězství 4:1 stav série na 1:2.

Pavel Francouz vychytal ve třetím zápase třetí vítězství Čeljabinsku nad Nižněkamskem. Tentokrát Traktor uspěl na ledě soupeře 3:2, třebaže Něftěchimik měl drtivou střeleckou převahu 39:16. Dominik Furch zase přispěl 28 zákroky k výhře Omsku 5:3 nad Ufou a jeho tým otočil stav na góly nezvykle bohaté série na 2:1. Ve třech zápasech viděli diváci 27 branek.

Jaroslavl i počtvrté porazila o gól Nižnij Novgorod a v nejkratším čase slaví jako první tým postup do čtvrtfinále. Po dvou domácích výhrách 2:1 Lokomotiv vyhrál oba zápasy na ledě soupeře 3:2 v prodloužení. Postupový gól dnes vstřelil Arťom Iljenko, který byl autorem vítězné trefy i v prvním vzájemném osmifinále.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 3. zápasy:
Chabarovsk - Kazaň 4:1 (za domácí Kolář, T. Zohorna a Jordán 0+1), stav série 1:2
Omsk - Ufa 5:3, stav série 2:1
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 3:1 (Jan Kovář 1+1), stav série 2:1;
Nižněkamsk - Čeljabinsk 2:3 (za domácí Nestrašil 0+1), stav série 0:3
Západní konference - 3. zápasy:
Čerepovec - Petrohrad 1:2 v prodl., stav série 0:3
Spartak Moskva - CSKA Moskva 1:3, stav série 0:3
Západní konference - 4. zápasy:
Nižnij Novgorod - Jaroslavl 2:3 v prodl., konečný stav série 0:4
Soči - Jokerit Helsinky 2:3 v prodl., stav série 1:3.

Reklama

Související témata: