Hlavní obsah

Smlouvu měl ještě na rok, český reprezentační gólman už byl ale v Omsku nechtěný. Mění dres

Už je to oficiální! Působení osmadvacetiletého českého reprezentačního gólmana Dominika Furcha v hokejovém Omsku je po třech sezónách u konce. Vedení Avangardu totiž v úterý oznámilo příchod nového brankáře, kterým je o tři roky starší Fin Karri Rämö. Furch má pokračovat v KHL v Čerepovci, podle oficiálního webu Severstalu se s ním klubové vedení dohodlo na roční smlouvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch.

Článek

Zprávy, že Furch v sibiřském klubu skončí, prosákly na povrch už v polovině dubna. Spekulovalo se o Čerepovci, následně se objevily zvěsti o Vladivostoku, ty ale Furchův agent Robert Spálenka popřel.

Nyní je jisté, že Furch, přestože má v Omsku smlouvu ještě na příští ročník, v klubu pokračovat nebude. Avangard si totiž plácl s Rämöm, který už v klubu mezi lety 2009-2013 čtyři sezóny působil.

Rämö, jenž má zkušenosti i z NHL, kde chytal za Tampu Bay a Calgary, a poslední sezónu strávil v KHL v Jokeritu Helsinky, by měl být v Omsku jediným cizincem na brankářském postu. A v Rusku píší, že nakonec opravdu zamíří do Čerepovce, kde po uplynulé sezóně skončil Slovák Július Hudáček.

Nový trenér

Není to však jediná změna, kterou v těchto dnech Omsk žije. Mnohem zásadnější je ta, že novým trenérem byl jmenován Bob Hartley. Sedmapadesátiletý Kanaďan odkoučoval v NHL na střídačce Colorada, Atlanty a Calgary téměř tisícovku utkání, Avalanche dovedl před sedmnácti lety k zisku Stanley Cupu.

V Evropě už trénoval švýcarský Curych, poslední dvě sezóny vedl jako hlavní kouč národní tým Lotyšska, které na posledním MS v Dánsku dotáhnul do čtvrtfinále. U Lotyšů zůstává Hartley i nadále, tamní svaz totiž souhlasil, že souběžně může působit i na střídačce Omsku, kde nahradí Germana Titova.

Reklama

Související témata: