Hlavní obsah

NHL je v nedohlednu, v KHL skončil. Rád vezmu i domácí soutěž, říká bývalý supertalent

Bratislava

Je volný. Ví, že už nebude hrát za Slovan Bratislava, který ho nechce. A možná ani za žádný jiný hokejový klub zvučnějšího jména. Kdysi manažery obletovaný Slovák Martin Réway nevylučuje, že pro příští sezónu nesežene angažmá v některé z lepších evropských lig.

Foto: hcslovan.sk

Martin Réway ještě s dresem Slovanu Bratislava - archivní snímek.

Článek

Po nevydařeném minulém soutěžním ročníku jen těžko může čekat velkolepé nabídky. „Týmové ani mé osobní výsledky nebyly dobré, proto je celá sezóna hodnocena více negativně," říká třiadvacetiletý útočník v rozhovoru pro hokejportal.net.

Jeho kariéra přitom mohla nabrat uchvacující obrátky. Byl pro to předurčen coby supertalent. Udivoval v mládežnických kategoriích. Draftován byl Montrealem, vytouženou NHL si ale nezahrál. I kvůli zdravotním problémům. Odskočil si do Sparty. V sezóně 2016/17 ale nehrál vůbec. Minulý ročník rozdělil mezi působení v Laval Rocket v AHL a hlavně ve Slovanu Bratislava. Od listopadu tak sbíral v jeho dresu starty v KHL. Ale vedlo se mu pramálo. Osmnáct utkání, jeden gól, čtyři asistence...

„Po mém příjezdu jsme tři čtyři zápasy měli velmi dobré. Potrápili jsme silné týmy, bavilo to podle mě i lidi. Potom jsme ale odjeli na trip, kde jsme vše prohráli a šlo to dolů. Poprvé v kariéře jsem zažil tak negativní sérii," přiznává.

O to víc jej těší, že bez problémů s kondičním trenérem vstoupil do suché přípravy na další sezónu. „Jsem rád, že to můžu absolvovat v plné zátěži," libuje si. Jasno o tom, kde bude působit podle všeho ale zdaleka nemá. Jedno přání je zřetelné: „Plný počet zápasů a ideálně bez zranění."

Kde to bude? „Rád bych do týmu, který chce vyhrávat," jen naznačuje neurčitě a prozrazuje, že by zvažoval i nabídku ze slovenské nejvyšší soutěže. „Vůbec se tomu nebráním," podotýká. Nezájem Slovanu chápe. „Vím, že jsem neměl dobrou sezónu. Budu se snažit prosadit jinde a přesvědčit je, že udělali chybu," dodává.

Reklama

Související témata: