Hlavní obsah

Jihočeši se pokusí v Ufě překvapit

UFA

Nesmírně těžká premiéra ve skupině C Ligy mistrů čeká hokejisty budějovického Mountfieldu. Na ledě ruského mistra v Ufě mohou ve středu jen překvapit. „Síla soupeře je veliká. Z jeho ligových zápasů, které mám na DVD, je patrné, že když se rozjede, předvádí doslova strojový hokej. Hráči Ufy jsou ale taky jen z masa a kostí a když s nimi udržíme co nejdéle krok, mohou znervóznět,“ uvažoval po téměř čtyřhodinovém letu do dějiště utkání trenér Ernest Bokroš.

Článek

Jeho hráči se na led dostanou až při středečním ranním rozbruslení, dnes v Ufě zažili jen nekonečné celní odbavení, dlouhou cestu do hotelu a příjemné počasí, když teploměr ukazoval šestnáct stupňů. Z domácího tábora už ale zněl hlas o povinném vítězství. „Budějovický tým nepodceňujeme, ale postupové plány jinou možnost výsledku nepřipouští,“ prohlásil trenér Ufy Sergej Michajlov, jehož tým v sezóně na domácím ledě ještě neprohrál.

„My v extralize zatím střídáme dobré a špatné výkony, hraje v tom roli  psychika a mezinárodní hokej je rychlostně vyšší level. Soupeř je silný na puku a má velmi dobrý pohyb, tyto přednosti musíme eliminovat důslednou obranou. Třeba se nám podaří favorita překvapit, každopádně půjde o velkou prověrku našich defenzivních schopností,“ tvrdil Bokroš.

Mikeska hrát nebude

Za Ufu vedle řady ruských reprezentantů (brankář Jeremenko, obránce Tverdovskij či útočníci Radulov, Perežogin) nastupují i čeští legionáři. Miroslav Blaťák i Leoš Čermák budou v sestavě i ve středu, další útočník Michal Mikeska se sádrou usedne jen do hlediště. „Ta absence mrzí. Chtěl jsem si proti českému celku zahrát, jenže jsem v ligovém zápase dostal sekeru přes ruku a jsem tak na tři týdny mimo,“ líčil.

„Uvažoval jsem, že bych zavolal obránci Blaťákovi, kterého jsme před lety trénoval ve Zlíně a pozeptal se, jak na tom jsou. Už jsem sehnal i číslo, ale pak mi přišlo neprofesionální vyzvídat od hráče soupeře,“ přiznal Bokroš, podle nějž je Mountfield v situaci, že nemá co ztratit: „Určitě bych se ale nerad vracel s nějakým debaklem. Chci od mužstva vidět výkon, po němž můžeme s čistým svědomím tvrdit, že se udělalo maximum pro dobrý výsledek.“

Reklama

Související témata: