Hlavní obsah

Podle Blaťáka nebere Ufa proti Budějovicím nic jiného než vítězství

Martin KézrPrávo

Český hokejista ve službách ruské Ufy Miroslav Blaťák se těší na nadcházející duel Ligy mistrů proti Českým Budějovicím. Největší problém vidí v časovém posunu, který by mohl jemu i ostatním hráčům Ufy způsobit nepříjemnosti. "V Ufě je v té době téměř půlnoc," řekl Blaťák a dodal, že ruský celek má pouze ty nejvyšší ambice. "Stačí jeden nepovedený zápas a hned je peklo," doplnil.

Článek

Těšíte se hodně na utkání hokejové Ligy mistrů v Budějovicích?

Už jsem hrál proti českému klubu před měsícem při prvním vzájemném utkání v Ufě a na ledě moc neřeším, že protihráč mluví stejnou řečí. Složitost cítím v tom, že v Budějovicích se bude hrát od půl osmé večer a pro náš tým není jednoduché ustát ten časový posun, protože v Ufě je v té době už téměř půlnoc.

Ufa netají nejvyšší cíle v KHL i v Lize mistrů. Jak se to projevuje v kabině?

Ambice jsou skutečně maximální. Stačí jeden nepovedený zápas a hned je peklo v kabině. Následují pohovory, rozbory a tlak se stupňuje. Snažíme si to příliš nepřipouštět, jenže v ligové tabulce musíme být stále nahoře a na evropské scéně se nebere nic jiného než vítězství.

Je náročné obstát najednou na dvou frontách?

V Lize mistrů jsme doma vysoko porazili České Budějovice a povedlo se i vyhrát na ledě bratislavského Slovanu, jenže v domácí soutěži jsme až druzí za Mytišči. Nedostáváme sice moc gólů, ale také jich zase tolik nedáváme, v koncovce trochu chybí štěstí. Podepisuje se na nás i náročný program. Od začátku října vlastně jen hrajeme, trénujeme a sedíme v letadlech.

Je takový kolotoč hodně vyčerpávající?

Buď jsme na cestách, nebo na báze, člověk musí ale něco obětovat. Šel jsem do Ruska za kvalitním hokejem a vydělávám tam dobré peníze. Jsem tam druhou sezónu a už vím, jak co funguje v klubu, i třeba to, kam si mohu ve městě dojít na jídlo. Ufa hokejem žije a chce další úspěchy. Po titulu, jehož oslavy byly velkolepé a třeba koncert pro mistry nezapomenutelný, jsem uzavřel novou dvouletou smlouvu a plány ohledně NHL odsunul na vedlejší kolej.

V mužstvu je ale veliká konkurence, projevuje se to řevnivostí mezi hráči?

Na každém tréninku je pět pětek a pochopitelně každý chce hrát. S vlastními výkony nejsem úplně spokojen. Naštěstí jsem získal docela pevné místo v sestavě, i když si můj spoluhráč z obrany Kutějkin v říjnu zlomil ruku. Ufa je plná hvězd, jen uvažte, že hned sedm hráčů teď reprezentovalo na Karjale. Vedle mě a Leoše Čermáka tam byli se sbornou brankář Jeremenko, obránci Proškin a Ščadilov a z útočníků Perežogin a Radulov.

Právě letní příchod Radulova do Ufy ovšem vzbudil hodně emocí, protože měl stále platný kontrakt v NHL s Nashvillem a hrozilo, že nebude smět hrát. Vnímali jste to uvnitř týmu?

Já osobně Radulova třeba vůbec neznal, ale do mužstva zapadl dobře a okamžitě ukázal, že může být velmi platným hráčem. Vzrušení kolem jeho smlouvy k nám ale neproniklo.

Reklama

Související témata: