Hlavní obsah

Slovan - Č.Budějovice 5:3České Budějovice se rozloučily s LM prohrou se Slovanem

Hokejisté budějovického Mountfieldu při loučení s Ligou mistrů na ledě bratislavského Slovanu sice smazali v poslední třetině tříbrankovou ztrátu, jenže vzápětí dovolili domácím dát vítězný gól. Oba týmy bez šance na postup hrály jen o prestiž a prémii 50 tisíc eur za výhru.

Článek

„Moc jsme chtěli v Bratislavě uspět, jenže jsme v úvodu dělali moc chyb a když se povedlo zlepšenou hrou dojít z 0:3 až k vyrovnání, přišlo další, osudné zaváhání,“ litoval trenér Ernest Bokroš.

Kovář v budějovické brance inkasoval už po 57 sekundách z první střely. Další šance domácích v přesilovkách sice dokázal krýt, jenže opakovanou nedůslednost jihočeské obrany trestal dorážkou Hujsa a osudnou chybu pak vyrobil i mladý gólman. Slovan měl po první třetině pohodový tříbrankový náskok a Budějovičtí tonuli v hlubinách vlastní bezradnosti.

Zvedlo je až Hujsou ve 29. minutě neproměněné trestné střílení, začali víc bruslit a snažili se i častěji střílet. Gulaš v úvodu třetí třetiny odčaroval Hoviho, jehož zákroky držely akcie Slovanu, důraz hostů před brankou stejně přinesl další dvě trefy v rozpětí 15 vteřin. Vzápětí ale Kukumberg vrátil vedení bratislavskému týmu, které jistil gól při power play.

Slovan Bratislava - Mountfield České Budějovice 5:3 (3:0, 0:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. Vaic (Lažo, Kropáč), 15. Hujsa (Hreus, Kuľha), 18. Döme, 55. Kukumberg (Uram, Döme), 60. Lažo (Kropáč) - 45. Gulaš (Macháček), 54. Huml (Kůrka), 54. Mertl (Hřebejk). Rozhodčí: Laaksonen, Levonen - Sormunen, Nieminen (všichni Fin.). Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 4883.
Slovan Bratislava: Hovi - Devečka, Sersen, Pavlas, Kováčik, Hlavačka, Bohunický, Huba, Hruška - Lažo, Vaic, Kropáč - Kuľha, Hreus, Liščák - Uram, Kukumberg, Döme - Gráčik, Liščák, Baček. Trenér: Róbert Pukalovič.
České Budějovice: Kovář - Toman, Gřegořek, L. Poživil, Jareš, Macháček, Vydarený, Mucha, Sičák - M. Hudec, Huml, Kůrka - Bílek, Duda, Veselý - Kuchejda, Gulaš, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Ernest Bokroš a Jan Tlačil.
Tabulka:
1. Ufa3300014:39
2. Slovan Bratislava310029:123
3. České Budějovice410039:173

Reklama

Související témata: