Hlavní obsah

Přestali jsme hrát jako tým, zlobil se po zápase s Dány Hořava

PARDUBICE

Měl to být zápas, na kterém si čeští hokejisté zvednou sebevědomí a nováčka elitní skupiny mistrovství světa do dvaceti let rozpráší. Zpočátku tak zápas s Dánskem v Pardubicích opravdu vypadal, ale ve druhé třetině se pro český tým neznámý soupeř herně zvedl a dvěma góly se rozhodl utkání zdramatizovat. Češi navíc začali hrát až příliš individuálně, což svému týmu také hned po zápase trenér Miloslav Hořava vyčítal.

Článek

„Přestali jsme hrát jako tým a někteří hráči se chtěli jen ukázat. Nevím, jestli před rodinami nebo agenty, ale začali hrát na sebe a to nabouralo celý týmový duch,“ mrzel Hořavu herní projev jeho svěřenců. „Ne že by mne to zklamalo, jsou to přece jen mladí kluci a když s nimi pracujeme teprve čtrnáct dní, tak nemůžeme čekat, že zcela obrátíme jejich myšlení. Musíme být zkrátka trpěliví a vše jim neustále vysvětlovat,“ přidal recept, jak se tomu pro příště vyhnout.

Během druhé přestávky proto v šatně k hráčům rázně promluvil. „Nenadával. Jen říkal, co je třeba na naší hře změnit. Promluvil nám do duše a šli jsme do toho zase naplno,“ tvrdil po zápase autor jedné z branek Petr Strapáč. „Upozorňovali jsme hráče na jejich chyby, protože kdyby Dánové dali jeden nebo dva góly, tak jsme mohli být ve velkých problémech,“ dodal Hořava.

Květoň laboruje s ramenem, Suchý jel na rentgen

Když také soupeř na konci druhé třetiny snížil na rozdíl dvou branek, nebyla to pro české hráče zrovna příjemná situace. "Za vedení 4:0 jsme trochu polevili, za což jsme byli potrestáni dvěma inkasovanými góly. Nějaké obavy tam pak byly, ale nepřipouštěli jsme si, že by se ten zápas mohl zkomplikovat," tvrdil však Strapáč a odmítal úvahy o Dánsku jako týmu na zvednutí sebevědomí.

„Ono se sice zdá, že by mohli být Dánové slabý soupeř, ale herně na tom byli velmi dobře,“ vykládal český útočník. Také Hořava měl ke čtvrtečnímu soupeři jen slova chvály. „Čekali jsme, že to bude těžký zápas, protože jsme slyšeli o síle dánského mužstva,“ upozornil. V zápase se musel obejít bez Davida Květoně, který si z duelu s Kanadou odnesl naražené rameno. Po utkání s Dánskem navíc zamířil s nastřelenou nohou na rentgen obránce Jiří Suchý.

Reklama

Související témata: