Hlavní obsah

Na zklamané hráče čekaly jen partnerky a děti

PRAHA

Žádné davy pištících fanynek a špalíry aplaudujících přiznivců jako loni po návratu ze stříbrného šampionátu v Rize. Ve čtvrtek hokejisty na pražské Ruzyni vítali jen jejich nejbližší.

Článek

Zklamané výrazy hráčů se tak na čas rozjasnily. Marku Židlickému se kolem krku vrhl syn Adam, na Jaroslava Hlinku čekaly manželka Klára s dcerou Natálkou, kapitána Davida Výborného vítala těhotná manželka Irena a syn Michal. S nimi budou hokejisté zapomínat na moskevské zklamání.

„Jsme z toho pořád smutní,“ přiznával Hlinka. „Končit ve čtvrtfinále je vždycky špatné, ale na Rusy jsme prostě neměli,“ muset uznat gólman Roman Čechmánek. Zatímco on už má zkušeností požehnaně, Jan Marek prožil svůj první šampionát. A s hořkým koncem, do čtvrtfinále kvůli žaludeční nevolnosti nemohl nastoupit. „Hrozně mě to mrzí, už se mi nemusí podařit si takový zápas zahrát,“ vykládal novinářům ještě před odletem z Moskvy.

Sezóna tak reprezentantům končí o pár dnů dřív, než si přáli. Co dál? „Měsíc a půl jsem byl s reprezentací na cestách, teď se těším domů,“ hlásil Čechmánek. Mladíčka Rostislava Olesze dovolená ještě nečeká. „Musím do školy, mám tam nějaké zkoušky,“ zamračil se student sportovního gymnázia v Ostravě.

Reklama