Hlavní obsah

Úsměv, prosím! Hokejisté se fotili, Gudas s Kovářem pak na ledě sváděli souboj na židlích

Paříž

Bylo krátce před půl jednou, když se chystali vejít na led pařížské tréninkové haly, aby se připravili na úterní závěrečný duel základní skupiny MS proti Švýcarsku. Čeští hokejoví reprezentanti však na sobě neměli tradiční tréninkové trikoty, nýbrž červené zápasové dresy. Důvod? Před startem tréninku hráče čekalo povinné společné focení pro Mezinárodní hokejovou federaci IIHF.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští hokejisté poslouchají pokyny při oficiálním fotografování na tréninku.

Článek
Fotogalerie

Zasedací pořádek si vzal na povel manažer týmu Milan Hnilička, který podle poznámek na papíře všechny hráče i členy realizačního týmu nasměrovával na správné pozice.

Zatímco v horních dvou řadách se stálo na připravených lavicích, v té spodní usedli na židle všichni čtyři trenéři, generální manažer reprezentace Martin Ručinský, Milan Hnilička, gólmani Petr Mrázek s Pavlem Francouzem a opory týmu - kapitán Jakub Voráček, Tomáš Plekanec, Vladimír Sobotka, Roman Červenka, Jan Kovář, Radko Gudas a Michal Kempný.

Jako poslední usednul kapitán Voráček, rukou si prohrábl svou zrzavou kštici a pak už následovaly úsměvy. Všechno šlo jako po drátkách, během pěti minut bylo hotovo a mohlo se jít trénovat.

Společná týmová večeře

Tedy až po odklizení židlí z ledu - David Pastrňák na té své klouzal po ledě, Jan Kovář s Radkem Gudasem zase na židlích sváděli souboj, kdo dokáže svého soka odtlačit co nejdále. Výsledek? Férová remíza... Pak už se po převlečení do tréninkových dresů skutečně mohlo začít.

Po půlhodinové zátěži se národní tým vydal zpátky na hotel, večer ho pak čeká společná večeře v některé z pařížských restaurací. „Bude to fajn. Francouzskou kuchyni znám, protože působím ve Švýcarsku ve francouzském kantonu. I minule jsme byli v dobré restauraci a teď to bude určitě podobné," je přesvědčený útočník Fribourgu Roman Červenka.

Ten startuje už na svém sedmém světovém šampionátu, takže týmových večeří už zažil spoustu. „A poslední dobou jich je stále víc," usmál se mistr světa z roku 2010.

Reklama