Hlavní obsah

Češi dopsali na soupisku další dva útočníky, oba vyrukují už večer na Slováky

Kodaň
Aktualizováno

Na soupisku české hokejové reprezentace pro mistrovství světa v Dánsku byli v sobotu dopsáni útočníci Robert Kousal z Davosu a Filip Chytil z NY Rangers. Oba zasáhnou už do večerního prvního zápasu týmu proti Slovensku v Kodani (od 20:15). Národní tým tak do utkání půjde s brankářem Francouzem, sedmi obránci a dvanácti forvardy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Chytil během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Dopsáni byli především z důvodu univerzálnosti. Oba mohou hrát na křídle, ale i na pozici centra," prohlásil po sobotním rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous.

Ryzým centrem je Robin Hanzl, ten ale stále není zcela fit, proto trenéři upřednostnili Chytila s Kousalem. „Rozhodli jsme se tak především z toho důvodu, že u Robina Hanzla není zdravotní stav úplně vyjasněný. Pokud dál nebude v pořádku, oba nově dopsaní kluci můžou na pozici centra naskočit," řekl Kalous.

Sedmadvacetiletý Kousal startoval už na předloňském MS v Moskvě, za národní tým odehrál 42 utkání a vstřelil devět gólů. O devět let mladší Chytil v národním týmu debutoval v přípravě na letošní šampionát, v šesti duelech zaznamenal dvě branky.

Pravděpodobná sestava Česka pro duel se Slovenskem:
Francouz - Gudas, Jordán, Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek - Hyka, Faksa, Červenka - Nestrašil, Nečas, Jaškin - Řepík, Plekanec, D. Kubalík - Kousal, Horák, Chytil

Na pětadvacetičlenné soupisce pro šampionát tak českému týmu zbývá jedno volné místo pro brankáře Dominika Hrachovinu a tři pro hráče do pole. O ně usilují obránci D. Musil, Krejčík, Pyrochta a útočníci R. Hanzl, M. Kaut a Šťastný, kteří s mužstvem v dějišti šampionátu trénují.

Velmi blízko dostání se na soupisku je Krejčík, jehož poraněné břišní svaly se zlepšují. „U Kuby vypadá zdravotní stav dobře, na tréninku podstupoval osobní souboje. Po rozhovoru s ním, jak se cítí, se dál rozhodneme. V sobotu proti Slovákům ale určitě nenastoupí," prozradil Kalous.

Vedení národního týmu s ohledem na volná místa na soupisce pochopitelně monitoruje i vývoj situace v NHL. V ní je krok od vyřazení Boston (David Pastrňák a David Krejčí) a San Jose (Tomáš Hertl).

Reklama