Hlavní obsah

Francie - Bělorusko 6:2Z debaklu se lépe otřepala Francie. Připsala si první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Fleury 1 : 0
14. Da Costa 2 : 0
20. Pavlovič 2 : 1
39. Lamperier 3 : 1
43. Manavian 4 : 1
48. Guttig 5 : 1
55. Vorobej 5 : 2
58. Perret 6 : 2
Záznam online reportáže

Kodaň
Aktualizováno

Francie se otřepala po debaklu a druhý zápas na hokejovém MS v Dánsku vyhrála. Bělorusko, celek, kterému také nevyšel vstup do turnaje, porazila 6:2. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel kapitán Stéphane Da Costa.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Francouz Anthony Guttig se raduje se spoluhráči po gólu proti Bělorusku.

Článek

Oba týmy si v pátečních úvodních duelech na MS připsaly jednoznačné porážky a navíc nedokázaly vstřelit ani gól. Francie utrpěla debakl 0:7 s Ruskem, Bělorusové dostali pět branek od Švédska.

Dnes začala lépe Francie a již ve 4. minutě otevřel skóre se štěstím Fleury poté, co brankář Kulbakov nedokázal lapačkou zkrotit střelu Stéphana Da Costy. O druhý gól se poté kapitán Francouzů postaral samostatnou akcí sám a poslal Kulbanova na střídačku.

Bělorusko poté přečkalo oslabení a v závěru první třetiny v přesilovce snížilo. O první branku týmu na turnaji se postaral již po šesti sekundách početní výhody kapitán Pavlovič.

Více zdramatizovat duel se však Bělorusům nepodařilo. V závěru druhé třetiny zvýšil na 3:1 Lamperier a ve třetí dvacetiminutovce Francie přidala ještě tři branky. O jednu z nich se postaral pardubický útočník Perret. Bělorusko už porážku jen zkorigovalo gólem v přesilovce.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kodaň):
Francie - Bělorusko 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. S. Da Costa (Janil), 39. Lamperier (Claireaux, Hecquefeuille), 43. Manavian (S. da Costa, Fleury), 48. Guttig (Perret), 58. Perret (Leclerc, Hecquefeuille Kevin) - 20. Pavlovič (Razvadovskij, Vorobej), 55. Vorobej (Platt, Korobov). Rozhodčí: Gouin (Kan.), Lemelin (Rak.) - Fluri (Švýc.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 5:8. Využití: 2:2. Diváci: 6529.
Francie: Hardy - Auvitu, Manavian, Chakiachvili, Hecquefeuille, Gallet, Janil, Raux - Rech, S. Da Costa, Fleury - Treille, Guttig, T. Da Costa - Lamperier, Texier, Claireaux - Leclerc, Ritz, Perret. Trenér: Dave Henderson
Bělorusko: Kulbakov (14. Karnauchov) - Lisovec, Chenkel, Korobov, Falkovskij, Děnisov, Vorobej, Djukov - Linglet, Šarangovič, Pavlovič - Platt, Kovyršin, Gavrus - Drozd, Kitarov, Děmkov - Suško, Razvadovskij, Kislyj - Levša. Trenér: Dave Lewis.

Reklama

Související témata: