Hlavní obsah

Německo - Norsko 4:5 SNNěmci na MS podruhé nezvládli nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Olimb 0 : 1
8. Olsen 0 : 2
15. Hager 1 : 2
19. Michaelis 2 : 2
22. Bastiansen 2 : 3
28. Hager 3 : 3
51. Seidenberg 4 : 3
51. Sörvik 4 : 4
65. Trettenes (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Herning

Stříbrný celek z olympijského turnaje Německo má po dvou zápasech mistrovství světa v Dánsku na kontě jen dva body. V dnešním duelu skupiny B nezvládli Němci podruhé nájezdy a podlehli Norsku 4:5. První výhru Seveřanů, kteří v úvodním utkání podlehli 2:3 po prodloužení Lotyšsku, zařídil vítězným nájezdem Mathias Trettenes.

Foto: David W Cerny, Reuters

Nor Ken Andre Olimb se raduje po gólu proti Německu.

Článek

Seveřanům vyšel v Herningu mnohem lépe nástup do zápasu. A to paradoxně přesto, že po pouhých 40 vteřinách putoval za hákování na trestnou lavici Mathis Olimb a Plachta v úvodu početní výhody napálil parádní ranou bez přípravy tyč za bezmocným Pielmeierem.

Mathisův mladší bratr Ken André se totiž vzápětí pustil nebojácně do souboje s přesilou, když nejprve u hrazení za německou brankou obral o puk kapitána Dennise Seidenberga, zkusil nahrát, ale puk se k němu po zásahu gólmana Pielmeiera vrátil a dorážka norského forvarda skončila v síti.

V sedmé minutě Němci navíc špatně vystřídali, což potrestal dorážející Valkvae Olsen. Brankář Haukeland se pak vyznamenal skvělým zákrokem proti Eisenschmidovi, ale blok tří oslabení v řadě se Norům přece jen vymstil, když Thoresen nešťastně při obranném zákroku uklidil puk za Haukelanda. Michaelis pak v 19. minutě vyrovnal, když jeho pokus tečoval norský bek Ström.

Už po 96 vteřinách ze druhé části Norsko opět vedlo zásluhou Bastiansena, jenže i tento náskok Němci smazali. Poté co se Seveřané provinili technickým přestupkem při vhazování a museli do čtyř, trefil se podruhé v utkání Hager.

Ani Sörvikův gól z 51. minuty nebyl ještě tím vítězným. Na zásah litvínovského beka totiž odpověděl už po pouhých 25 sekundách Yannic Seidenberg. A protože sudí v končící 56. minutě neuznali Norům gól, který padl z dorážky po zásahu do Pielmeierovy masky, oba týmy musely - stejně jako v prvním vystoupení - i do prodloužení.

V něm Norové i přes oddechový čas nevyužili přesilovku, ale nájezdy zcela ovládli. Proměnili tři ze čtyř, zatímco Němci ani jeden ze tří. Rozhodl Trettenes, jenž v předchozím průběhu odehrál jen devět střídání.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina B (Herning):
Německo - Norsko 4:5 po sam. nájezdech (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Hager (Draisaitl, Plachta), 19. Michaelis (Noebels, J. Müller), 28. Hager (Draisaitl), 51. Y. Seidenberg (Plachta, Draisaitl) - 2. K. A. Olimb, 8. Valkvae Olsen (Lindström, M. Olimb), 22. Bastiansen (Salsten, Valkvae Olsen), 51. Sörvik, rozhodující sam. nájezd Trettenes. Rozhodčí: Reneau (USA), Iverson - Vanoosten (oba Kan.), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5491.
Německo: Pielmeier - Holzer, D. Seidenberg, Y. Seidenberg, M. Müller, Krupp, J. Müller, Mebus - Hager, Kahun, Eisenschmid - Uvira, Krämmer, Pietta - Michaelis, Tiffels, Noebels - Plachta, Draisaitl, Ehliz - Wiederer. Trenér: Marco Sturm.
Norsko: Haukeland - Holös, Bonsaksen, Sörvik, Johannesen, Espeland, Ström, Bull - K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström - Valkvae Olsen, Bastiansen, Salsten - K. Forsberg, S. Thoresen, Hoff - Kristiansen, Roest, Röymark - Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.

Reklama

Související témata: