Hlavní obsah

Hotovo! Pastrňák s Krejčím přijedou na MS, řekl Jandač. Znovu oslovil i Voráčka

Kodaň

Už je to hotové! Českou hokejovou reprezentaci posílí na mistrovství světa v Dánsku ofenzivní esa z Bostonu David Pastrňák s Davidem Krejčím! Po výhře 5:4 po nájezdech nad Švýcarskem to potvrdil kouč národního týmu Josef Jandač.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Davida Pastrňáka (s pukem) pečlivě sleduje J.T. Miller z Tampy. Český útočník posílí národní tým na MS.

Článek

„Krejčí s Pastrňákem přijedou, pojedeme na čtrnáct útočníků a osm obránců," odvětil Jandač na dotaz, jestli už má potvrzen příjezd obou Medvědů, nebo se s definitivou musí počkat až do středy, na kterou měli oba hráči původně výstupní prohlídkou naplánovanou.

Už před utkáním se Švýcary se trenéři na soupisku rozhodli zapsat jako osmého obránce Jakuba Krejčíka. „Čekali jsme na zdravotní stav Nečase, čekali jsme, jak dopadnou kluci z Bostonu. Tím, že přijedou, jsme se u Krejčíka rozhodli na nic nečekat," vysvětloval Jandač.

Trenérský štáb však nejprve uvažoval, že by Krejčíka na soupisku nezapsal a měl k dispozici jen sedm beků a dokonce patnáct útočníků. Jméno zvažovaného forvarda na dodatečné zapsání překvapí!

Byl jím Jakub Voráček z Philadelphie, který se trenérům po skončení klubové sezóny z účasti na MS kvůli únavě omluvil. „S Voráčkem jsme teď ještě v určitém kontaktu byli," přiznal nečekanou informaci Jandač.

„Chtěli jsme postavit první lajnu s ním Pastrňákem a Krejčím. Kuba nám ale nakonec řekl, že nepřijede," doplnil Jandač.

Český tým tak Pastrňákem s Krejčím zaplní poslední dvě volná místa na soupisce pro hráče do pole. Nyní je tak stoprocentní, že forvardi Martin Kaut, David Šťastný a Robin Hanzl, kteří s týmem v dějišti šampionátu od začátku turnaje jen trénovali, se své šance startovat na MS v Dánsku nedočkají.

Jednadvacetiletý Pastrňák zažil svou nejpovedenější sezónu v NHL, když v základní části nasbíral 80 bodů a po Jakubu Voráčkovi byl druhým nejproduktivnějším Čechem. V play off pak havířovský rodák zaznamenal v 12 duelech 20 bodů a v tabulce produktivity mu patří třetí příčka.

Pastrňák startoval už na loňském a předloňském šampionátu, na nichž český tým pokaždé vypadl ve čtvrtfinále, v roce 2016 si zahrál i na Světovém poháru. V reprezentaci má bilanci tří branek v 25 duelech.

O jedenáct let starší Krejčí zažil MS v letech 2008 a 2012, z něhož má doma bronzovou medaili. Zahrál si i na olympijských hrách 2010 a 2014. Ve 29 utkáních za národní tým skóroval šestkrát.

Reklama