Hlavní obsah

Sázkové kanceláře mají jasno, čeští fanoušci také. Kdo vyhraje čtvrtfinále na MS?

Kodaň/Praha

Rozhodne se na ledě, ale už hodiny před čtvrtfinále hokejového mistrovství světa mají sázkové kanceláře o favoritovi jasno: v duelu s českými hráči uspějí Američané.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Na střídačce českého týmu trenér Josef Jandač (vpravo), jeho asistent Jiří Kalous a hráči (zleva) Michal Moravčík, David Pastrňák a Tomáš Hyka.

Článek

"Musíme utkání ve čtvrtek zvládnout, až po něm může přijít další důležitý zápas. Po šesti letech, kdy nám nic necinklo, by medaile byla úspěchem," ví moc dobře kapitán týmu Roman Červenka. Nejdříve je na řadě ale překážka jménem USA.

Čeští hokejisté obsadili v základní skupině A třetí místo a získali 15 bodů. Ze sedmi utkání šestkrát vyhráli a jednou prohráli, a to se Švédskem 2:3. Celkové skóre po skupině měli 27:15.

Američané skončili ve skupině B druzí, uhráli šestnáct bodů, tedy o jeden více. Ze sedmi duelů také šestkrát zvítězili, jednou padli, a to s Finskem 2:6. Celkově dosáhli na skóre 39:16, byli tedy produktivnější.

V základních skupinách Tipsport přijal sázky převyšující 400 miliónů korun. Teď pokračuje další vlna. „Američané mají na turnaji skvělé hokejisty, kapitána Patricka Kanea, porazili Kanadu, a i když vybouchli s Finskem, stále je to tým s hráči zvyklými na vyhrocené boje v play off. Davidové Pastrňák s Krejčím na české straně na všechno stačit nebudou," předpovídají bookmakeři Tipsportu.

Kdo vyhraje čtvrtfinále USA vs. Česko?
Tipsport a Chance
USA po základní hrací době1,87
USA po nastaveném čase1,35
Česko po základní hrací době3,40
Česko po nastaveném čase1,99
Synottip
USA po základní hrací době1,92
USA po nastaveném čase1,32
Česko po základní hrací době3,23
Česko po nastaveném čase1,88
Fortuna
USA po základní hrací době1,98
USA po nastaveném čase1,37
Česko po základní hrací době3,30
Česko po nastaveném čase1,89

„Američané jsou zranitelní v předbrankovém prostoru. Dostali takto několik gólů, tudy by mohla vést cesta. Ve svém středu mají velké individuality, ty jsou ale spíš v útoku než v obraně," je přesvědčený asistent trenéra Václav Prospal.

Česká reprezentace naposledy na světovém šampionátu narazila na Američany před dvěma lety v Moskvě. Tehdy svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka prohráli ve čtvrtfinále 1:2 po nájezdech a turnaj pro ně po nadějných výkonech v základní skupině skončil.

Od té doby národní tým už pod vedením trenéra Josefa Jandače čelil USA dvakrát. V září 2016 je porazil v základní skupině na Světovém poháru 4:3, letos v únoru ve čtvrtfinále na olympiádě v Pchjongčchangu Češi vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

„Český tábor je se čtvrtfinálovým soupeřem spokojen, Američany ale není radno podceňovat, hvězdu jako Patrick Kane na naší soupisce nenajdete. Celek USA je právem favorit, nedávná historie ale ukazuje, že vzájemné duely jsou vždy velmi vyrovnané. Naši hru výrazně pozvedlo duo Pastrňák – Krejčí, gólmani mají vysoký standard, v kontextu toho všeho je zcela správně, že většina sázkařů tipuje srdcem a ve vyšším kursu na Čechy," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kdo vyhraje čtvrtfinálový souboj na MS?
Česká republika
79,7 %
USA
20,3 %
Celkem hlasovalo 32468 čtenářů.

Reklama

Související témata: