Hlavní obsah

Fiasko! zuří ve Finsku. Aho vyřazení obrečel. Tohle chutná jako moč, utrousil Granlund

Helsinki/Herning

Ostrou kritiku sklízí finští hokejisté ve své vlasti po senzačním vyřazení ve čtvrtfinále MS od Švýcarska. Jeden z velkých kandidátů na zlato s talentem nabitým kádrem nakonec vypadl ještě před samotnými boji o medaile podobně jako ruská sborná nebo český národní tým.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Zklamaní finští hráči po vyřazení od Švýcarů.

Článek

„Fiasko". „Katastrofální porážka", tak popisuje selhání například list Ilta Sanomat. Yle popisuje předčasný konec jako „obrovské zklamání".

Finové se přitom kromě zaváhání s Dánskem a Německem prezentovali na turnaji ve skupinové fázi ve skvělé formě. A především ofenzíva s kanonýrem Sebastianem Ahem budila obrovský respekt.

Jenže tři inkasované góly od Švýcarů za necelé čtyři minuty v úvodu druhé třetiny čtvrtfinále Seveřanům zlomily vaz.

A právě Aho nesl vyřazení obzvlášť těžce, v televizním rozhovoru pro finskou televizi se neubránil slzám. „Cítím hrozné zklamání. Našli jsme svůj rytmus až na konci zápasu, ale nedokázali jsme už skórovat. Ale všechna čest našim soupeřům. Hráli dobře a hodně efektivně," řekl.

Naštvání těžko skrýval i reprezentační kapitán Mikael Granlund. „Po tomhle zápasu mám v puse pachuť moči," řekla hvězda Suomi pro Ilta Sanomat.

„Prohráli jsme nejdůležitější zápas. Přitom jsme předtím zažili hodně pozitivního," mrzelo končícího kouče Lauri Marjamäkiho.

Reklama

Související témata: